HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Co odradí mravence a k čemu slouží pivo kromě pití? Otestujte se, jak dobře znáte babské rady

Znáte je od své babičky a ta zase od svojí… Ačkoliv některé z babských rad budí úsměv na tváři, nebo dokonce údiv, další jsou běžně používány v nejedné domácnosti. Aby taky ne, jejich účinnost často ověřila celá staletí. Otestujte se, jak dobře znáte babské rady, a napište nám, které z nich zaručeně fungují vám.


Otestujte se, jak dobře znáte babské rady
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: keeping it real (Flickr CC 2.0)

Dědí se z generace na generaci

Nabízí lidovou moudrost a zároveň jednoduché a lehce přístupné řešení. Babské rady pokrývají široké spektrum témat. Od domácího léčitelství přes zahradničení, vaření nebo úklid. Jejich kouzlo tkví především v tom, že vám pomůže, co máte doma běžně po ruce. Někteří považují tyto rady za zbytečné a neúčinné, zatímco jiní na ně nedají dopustit a používají je takřka denně. Jak se v babských radách vyznáte vy?

SPUSTIT KVÍZ →

Vydáno dne:
07.04.2024

Photocredit: keeping it real (Flickr CC 2.0)

0

KVÍZ na 7 rekordů dřevostaveb: Znáte tu nejstarší a nejvyšší? Jaké je nejdražší dřevo? Otestujte se
Jak moc jste znalí ve světě dřevostaveb? Vyzkoušejte si náš online kvíz a rozšiřte si své obzory v oblasti dřeva a dřevěných domů.

KVÍZ: Rozeznáte různé druhy tulipánů? Porovnejte si výsledky s nejlepšími zahrádkáři v Česku
Jste tulipánový expert nebo začátečník mezi pěstiteli? To už brzy zjistíme. Připravili jsme si pro vás k rozpoznání běžné odrůdy této cibuloviny i exotické kousky, po kterých prahne spousta zahrádkářů.

KVÍZ: Kam vyhodíte tubu od zubní pasty nebo staré CD? Otestujte se, zda správně třídíte odpad
Češi jsou v třídění odpadu poctiví. Problém nastává v tom, že některý odpad třídíme špatně. Víte, kam patří rulička od toaletního papíru nebo rozbité zrcadlo? Otestujte se.

KVÍZ: Poznáte nejdražší dřevo světa nebo nejvyšší dřevostavbu? Otestujte se
Od historických památek po moderní architektonické klenoty – tento kvíz vás provede různorodostí a krásou dřevěných staveb. Nezáleží na tom, zda jste odborník na dřevěnou architekturu nebo jen zvědavý milovník kvízů.

Nejezděte do Tater, pokud máte psa. Hrozí pokuta až 80 tis. Kč
Ačkoli jsou čtyřnozí miláčci od nepaměti nejlepším přítelem člověka a jejich základní domovinou je příroda, vedení TANAP se rozhodlo, že jejich vstup do místních hor zcela zakáže.

KVÍZ: Jak se dělí majetek při rozvodu? Správně odpoví jen každý desátý Čech
Komu připadne zděděný majetek a jak je to s hypotékou při rozvodu? Ačkoliv se v České republice rozpadne téměř každé druhé manželství, na tyto otázky dokáže odpovědět málokdo.

Obtěžují vás mravenci na zahradě a v domě? Zbavte se jich jednoduchou a šetrnou cestou
Chcete se vlezlých mravenců zbavit bez použití chemie a jednou provždy? Vyberte si některý z našich zaručených tipů a budete mít klid.

KVÍZ: Které ovoce zlepšuje krevní tlak a po kterém uvidíte jako ostříž? Otestujte své znalosti ovoce a zeleniny
Že je ovoce a zelenina základem každé zdravé a vyvážené stravy, ví úplně každý. Najde se však také plno faktů, které vám tak jasné být nemusí. Otestujte své znalosti.

KVÍZ: Pozor – lodžie není balkon. Spousta lidí nepozná ani vikýř a neví, co je pavlač
Patříte mezi ty, kteří nedokážou rozeznat balkon od lodžie, anebo naopak oplýváte znalostmi z oboru stavebnictví? Otestujte si, zda poznáte podle obrázku např. vikýř, arkýř, atiku a mnoho dalších.