HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Jak se dělí majetek při rozvodu? Správně odpoví jen každý desátý Čech

Jak se dělí společné jmění manželů? Komu připadne zděděný majetek a jak je to s hypotékou při rozvodu? Ačkoliv se v České republice rozpadne téměř každé druhé manželství, na tyto otázky dokáže správně odpovědět málokdo. Otestujte se a zjistěte, jak jste na tom ve srovnání s ostatními.


Jak se dělí majetek při rozvodu? Otestujte se
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Pexels (CC0)

Možná se to zdá neuvěřitelné, ale rozvodem u nás končí téměř každé druhé manželství. Tato smutná skutečnost s sebou navíc přináší řadu dalších problémů, především pokud se manželé nejsou schopni dohodnout. V takovém případě se spor může dostat před soud a táhne se klidně i několik let. Vyznáte se v tom, na co má kdo při rozvodu nárok? Otestujte se.

SPUSTIT KVÍZ →

 

Vydáno dne:
27.04.2024

Photocredit: Pexels (CC0)

1

KVÍZ na 7 rekordů dřevostaveb: Znáte tu nejstarší a nejvyšší? Jaké je nejdražší dřevo? Otestujte se
Jak moc jste znalí ve světě dřevostaveb? Vyzkoušejte si náš online kvíz a rozšiřte si své obzory v oblasti dřeva a dřevěných domů.

KVÍZ: Co odradí mravence a k čemu slouží pivo kromě pití? Otestujte se, jak dobře znáte babské rady
Znáte je od své babičky a ta zase od svojí… Otestujte se, jak dobře znáte babské rady, a napište nám, které z nich zaručeně fungují vám.

KVÍZ: Rozeznáte různé druhy tulipánů? Porovnejte si výsledky s nejlepšími zahrádkáři v Česku
Jste tulipánový expert nebo začátečník mezi pěstiteli? To už brzy zjistíme. Připravili jsme si pro vás k rozpoznání běžné odrůdy této cibuloviny i exotické kousky, po kterých prahne spousta zahrádkářů.

KVÍZ: Kam vyhodíte tubu od zubní pasty nebo staré CD? Otestujte se, zda správně třídíte odpad
Češi jsou v třídění odpadu poctiví. Problém nastává v tom, že některý odpad třídíme špatně. Víte, kam patří rulička od toaletního papíru nebo rozbité zrcadlo? Otestujte se.

KVÍZ: Poznáte nejdražší dřevo světa nebo nejvyšší dřevostavbu? Otestujte se
Od historických památek po moderní architektonické klenoty – tento kvíz vás provede různorodostí a krásou dřevěných staveb. Nezáleží na tom, zda jste odborník na dřevěnou architekturu nebo jen zvědavý milovník kvízů.

Spoluvlastnický podíl na cestách lze darovat obci. Přináší to řadu výhod
Možná jste při pohledu do katastru nemovitostí zjistili, že společně se svou nemovitostí a souvisejícím pozemkem jste také majitelem podílu na některých společných prostorech okolo vašich nemovitostí.

Kvíz: Rozeznáte fošnu, lať, hranol nebo prkno? Zjistěte, jak dobří jste kutilové
Pokud jste si doteď mysleli, že se v kutilství vyznáte, pojďme se o tom reálně přesvědčit. Málokterý kutil zvládne dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Znáte správná pojmenování střech? Sedlovou zná každý, mansardovou téměř nikdo
Dokážete určit správný název střešní konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než někteří vystudovaní stavaři? Ne všichni zvládnou dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Víte, kde bydleli prezidenti Československé a České republiky? Přiřaďte k nim správné sídlo
Odhalili jsme zajímavá fakta a detaily, které oživí vaši představu o každodenním životě prezidentů a jejich bydlení. Nejenže se dozvíte nové informace, ale také si ověříte své dosavadní znalosti v této oblasti.

KVÍZ: Pozor – lodžie není balkon. Spousta lidí nepozná ani vikýř a neví, co je pavlač
Patříte mezi ty, kteří nedokážou rozeznat balkon od lodžie, anebo naopak oplýváte znalostmi z oboru stavebnictví? Otestujte si, zda poznáte podle obrázku např. vikýř, arkýř, atiku a mnoho dalších.