HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

KVÍZ: Troufnete si správně určit prvky krovové soustavy? I zkušení kutilové se zarazí u obrázkové poznávačky

Dokážete určit správný název konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než letití odborníci? Málokterý kutil zvládne dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby. Přesvědčte se o tom, zda patříte mezi profíky i vy, a udělejte si pořádek ve správném názvosloví. Pohodlně se usaďte, jdeme na to.


kvíz
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Archevio Studio (se souhlasem)

Krovová soustava

Otestujte své znalosti dřevěných konstrukčních prvků s naším novým kvízem, který vás provede rozeznáním krokví, vzpěr, pozednic, kleštin a dalších pouze na základě obrázků. Tento online kvíz obsahuje 9 otázek, přičemž u každé z nich je jen jedna správná odpověď. Od klasických prvků, o kterých jste už nejspíš slyšeli, až po náročné otázky, se kterými mají i kutilové velký problém – jdeme na to.

SPUSTIT KVÍZ →

Vydáno dne:
01.06.2024

Photocredit: Archevio Studio (se souhlasem)

0

KVÍZ: Poznáte nejdražší dřevo světa nebo nejvyšší dřevostavbu? Otestujte se
Od historických památek po moderní architektonické klenoty – tento kvíz vás provede různorodostí a krásou dřevěných staveb. Nezáleží na tom, zda jste odborník na dřevěnou architekturu nebo jen zvědavý milovník kvízů.

Kvíz: Poznáte stavební materiály podle zkratky a obrázku? Správný kutil zvládne alespoň 9 otázek
OSB, MDF, LVL, DTD, CVD... uf! Je načase udělat si v těchto konstrukčních deskách přehled. Čeká vás celkem 11 otázek, z nichž 5 je poznávacích podle obrázku.

Kvíz: Rozeznáte fošnu, lať, hranol nebo prkno? Zjistěte, jak dobří jste kutilové
Pokud jste si doteď mysleli, že se v kutilství vyznáte, pojďme se o tom reálně přesvědčit. Málokterý kutil zvládne dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Jak dobře se orientujete v obytné normě? I zkušení museli odkrýt obrázkové nápovědy
Obytná norma je jedním z mála souhrnů požadavků, který byste si měli alespoň jednou prolítnout očima. A jestliže se do studia obytné normy příliš nehrnete, vyzkoušejte si náš dnešní kvíz, ve kterém jsme základní principy shrnuli a doplnili navíc i obrázky pro vaši lepší představivost.

KVÍZ: Znáte správná pojmenování střech? Sedlovou zná každý, mansardovou téměř nikdo
Dokážete určit správný název střešní konstrukce a ukázat tak, že jste lepší než někteří vystudovaní stavaři? Ne všichni zvládnou dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

KVÍZ: Víte, kde bydleli prezidenti Československé a České republiky? Přiřaďte k nim správné sídlo
Odhalili jsme zajímavá fakta a detaily, které oživí vaši představu o každodenním životě prezidentů a jejich bydlení. Nejenže se dozvíte nové informace, ale také si ověříte své dosavadní znalosti v této oblasti.

KVÍZ: Poznáte nejznámější české houby? Zkuste si, jestli přežijete návštěvu lesa
Mezi jaké houbaře se řadíte? Poznáte pouze bedlu a hřib nebo jsou vaše znalosti mnohem širší? Otestujte se v našem kvízu.

Kvíz: Nostalgie socialismu. Vzpomenete si, k čemu sloužily předměty z vašeho dětství?
Některé z těchto věcí už v současných domácnostech nenajdete, jiné se pouze modifikovaly do novější varianty. Otestujte se, jak dobře si na běžné vybavení socialistické domácnosti vzpomínáte.

KVÍZ: Poznáte místa z nejznámějších českých filmů? Správně odpoví jen opravdoví znalci
Pokud jste opravdovými milovníky filmů, budete mít tento kvíz hotový rychlostí kulového blesku a v případě, že zvládnete správně zodpovědět všechny otázky, jste „zřejmě slušnej oddíl“.

KVÍZ: Která bylinka pomáhá na klidný spánek, která odhání komáry a čím zklidníte žaludek?
Pomocí bylinek se snadno zbavíte dlouhotrvajícího nachlazení, zažívacích potíží nebo chmurných nálad. Stačí vědět, po které sáhnout. Otestujte se, zda to víte i vy.