HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Přidejte se k velkému jarnímu úklidu. Letošní zájem dobrovolníků je rekordní

Před hlavním termínem dobrovolnické akce Ukliďme Česko, kterým je sobota 6. dubna, evidují organizátoři ze spolku Ukliďme Česko již přes 3 600 nahlášených úklidů. O nastávajícím víkendu se mohou dobrovolníci k některé z naplánovaných akcí připojit díky mapě úklidů a také se mohou těšit na tradiční fotosoutěž. Uklízet se bude v dubnu dokonce i v Českém Banátu v Rumunsku.


Velký jarní úklid
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Ukliďme Česko (se souhlasem)

Rekordní zájem o uklízení

Letošní zájem o dobrovolnické uklízení je opět rekordní, v minulých týdnech tak organizátoři řešili především logistiku celé akce. „Rozesíláme celkem 3 200 balíčků s úklidovým materiálem. K místním organizátorům v nich putuje bezmála 150 000 pytlů na sběr odpadků a také pracovních rukavic,“ sdělil za organizátory Miroslav Kubásek.

Čeká na vás fotosoutěž

Ruku v ruce se zajištěním úklidového materiálu proběhla i příprava a výzva k zapojení se do letošní fotosoutěže. Každý dobrovolník se tak může zúčastnit tradiční fotosoutěže o zajímavé ceny. Novinkou je kategorie Bike. Díky tomu mohou také letos všichni účastníci akce Ukliďme Česko využít k cestě za úklidem sdílená kola zdarma.

Těší mě, že je naše společnost i letos partnerem tohoto projektu. Zároveň mám obrovskou radost, že se naši zaměstnanci aktivně zapojují napříč Českou republikou. Úklidové akce probíhají na celém území s cílem uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Je důležité udržovat prostředí, ve kterém společně žijeme, čisté, bez odpadků a udržitelné pro další dekády. Je jen na nás, jak naše okolí vypadá,“ říká Šárka Nevoralová, tisková mluvčí přední banky.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

18letý Erik postavil jako maturitní projekt dům

V dubnu se bude uklízet dokonce i v rumunském Banátu

„Stáže v zahraničí nebývají jen o zábavě, ale i o činnostech, které mohou zlepšit místo působení k lepšímu. Jelikož si při každodenních procházkách přírodou všímáme velkého množství jak drobného odpadu, tak i rozsáhlých černých skládek, rozhodli jsme se spojit síly a uklidit co nejvíce takového odpadu,“ sdělila organizátorka úklidu Alena Hubáčková.

Akce Ukliďme Eibenthal v Českém Banátu připadá symbolicky na sobotu 20. dubna, „předvečer“ tradičního Dne Země. Úklidu se zúčastní děti různého věku, obyvatelé Eibenthalu v čele se stážisty, kteří v Eibenthale momentálně působí. Úklidová akce je jako jedním z programů chystaných v tzv. Zeleném týdnu, kdy si děti ve škole připomínají, jak důležitá naše planeta je a co vše pro ni můžeme udělat.

Vydáno dne:
05.04.2024

Photocredit: Ukliďme Česko (se souhlasem)

0

Jak vyrobit domácí ruční papír snadno ve třech krocích

Nebojíte se výzev? Vyzkoušejte si prastarou metodu a vyrobte si krásný ruční papír v domácích podmínkách. Sežeňte si kus starých novin, rám a trochu vody. Máme pro vás jednoduchý návod ve třech krocích... Číst více →



Betonovým stavbám odzvonilo. Nahradí je cihly z cukru

Tým odborníků z Anglie přišel v rámci rozsáhlého výzkumu k zajímavým poznatkům. Vytvořili stavební materiál z bagasy, který má velmi podobné vlastnosti jako cihla či beton. Cenově by však měl být dostupnější... Číst více →



Správce paneláku vyřešil úsporu desítek tisíc pro 22 bytů. Návratnost systému je méně než šest let

Správce paneláku v severních Čechách se nebojí jít proti proudu. Na čističku šedé vody navázal rekuperací tepla, která paneláku ušetří téměř 27 tisíc ročně... Číst více →