HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Dobrovolníci zasadili v Praze lípy a vytvořili rekord

V neděli 16. září se v Michelském lese v Praze setkali příznivci lesa a dřeva, kteří si říkají „dřevorádi“. V rámci Světového dne ochrany ozonové vrstvy je na tzv. „Den dřevorádů“ pozvala Nadace dřevo pro život, aby společně s nimi poukázala na to, jak prospěšné je pro naši planetu využívání obnovitelných surovin, mezi něž se řadí i české dřevo. Podívejte se v galerii, jak akce probíhala.


Dobrovolníci zasadili v Praze lípy
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Nadace dřevo pro život

Eifellova věž ze dřeva

Na začátku programu probíhala seznamka pro firmy, které jsou zapojené do projektu Dřevo je cesta. Kromě klasického networkingu, během kterého dostali zástupci firem prostor seznámit se navzájem, jsme si pro ně připravili i netradiční soutěž. V týmech museli stavět nejvyšší stavby z čehokoliv, co našli v okolí. Naši nositelé se s úkolem vypořádali znamenitě a vznikla nečekaná umělecká díla. Tým Král dub postavil „Eifellovu věž ze dřeva“, Dřevomorky ztvárnily „Totem na věčnost“ a Dřevorádi nám ukázali, jak vypadá „Oživení suché větve“. Jejich originální stavby si můžete prohlédnout v galerii výše.

Lavičky na dobrou věc

Na palouku u 60letých sekvojovců se sešlo 72 nadšenců, kteří měli během slunečného odpoledne napilno. Sázeli lípy, závodili v dřevácích, učili se měřit stromy a také stavěli dřevěné lavičky pro tři dobročinné organizace z okolí. Mezi obdarované organizace patřila Thomayerovu nemocnice, Domov pro seniory Krč a Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická.

Republikový rekord

Třešničkou na pomyslném dřevěném dortu bylo vytvoření republikového rekordu v počtu dřevorádů na jednom místě. 

Hledáme další dřevorády. Nejste to náhodou vy?

 

Vydáno dne:
05.10.2018

Photocredit: Nadace dřevo pro život

1

Historie dřevostaveb: odjakživa reagují na trendy své doby

Historie a vývoj staveb ze dřeva. Jak se měnily v posledních stovkách let?.. Číst více →



Jak se žije v dřevostavbě Jirkovi a jeho rodině?

Jirka svůj dům postavil téměř svépomocí a nyní vám o něm poví víc, ne-li vše... Číst více →



Zbytečná diskuse o dřevostavbách – Vydrží věčně?

Vydrží dřevostavby věčně? Zamyšlení o tom, proč je to zbytečná diskuse... Číst více →



Citáty a přísloví o stromech

K oslavě Mezinárodního dne stromů jsme pro vás vybrali několik moudrých slov, která inspirují, nerezaví a někdy pobaví, nebo poučí... Číst více →



Video: Dřevo jako obnovitelný materiál

Dřevo má uzavřený životní cyklus, který ho činí obnovitelným a šetrným k životnímu prostředí. Zásadní roli v tomto cyklu hraje prvek uhlík... Číst více →