HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Nový rodinný dům 5+1 počítá v návrhu s maximálním využitím úložného prostoru

Na úložný prostor se snadno zapomene. Výsledkem je potom technická místnost zaplněná nepořádkem až po strop a garáž, do které se auto rozhodně nevejde. Tento problém si majitelé uvědomí až po nastěhování, kdy už je pozdě. Rozhodně se vyplatí počítat s tímto aspektem už při návrhu domu a zohlednit ho. Velmi populární se v poslední době staly vestavěné skříně, se kterými tento typový rodinný dům dopředu počítá.


Rodinný dům 5+1
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Hezky stručně

Patrový rodinný dům je postavený sloupkovou dřevěnou konstrukcí, což pro budoucí majitele znamená jediné. Prefabrikace se vyznačuje rychlou a kvalitní výrobou jednotlivých částí stavby v kryté hale, z čehož vyplývá, že vaše rodinná dřevostavba bude postavená zhruba do šesti týdnů. Tento projekt s názvem Klasik 166 je navržený v nízkoenergetickém standardu – energetický štítek má označení B (úsporný dům). Podívejte se na již postavené domy podle tohoto typového projektu po celé České republice.

Francouzská okna v přízemí vám umožní okamžitý vstup do zahrady

Dostatečně prosvětlené místnosti a okamžitý vstup na venkovní terasu – dnes pravděpodobně standard, bez kterého nechcete stavět. V přízemí je prosvětlení zajištěno převážně francouzskými okny, která elegantně spojují interiér s venkovní terasou.

Doporučujeme orientovat dům na jihozápadní stranu

V projektu jsou také navržené velké prosklené plochy, které do interiéru přináší nejen světlo, ale i pasivní solární zisky. Výhodné je tedy orientovat dům na jihozápadní stranu, budete-li mít možnost. Dostatek světla je uvnitř rodinného domu i díky galerii, která umožňuje průhled z prvního patra do přízemí, a vysoce kvalitním střešním oknům.

Život na 166 metrech čtverečních užitné plochy

Rodinný dům má zastavěnou plochu 106 m2, ale k bydlení vám poskytne mnohem více místa, což využijí především větší rodiny.

V přízemí jistě oceníte prostornou předsíň i velkou technickou místnost, vedle níž je navržená luxusní koupelna. Při vstupu do hlavní obytné místnosti se před vámi otevře velká jídelna. Po pravé straně je decentně oddělená kuchyně, na levé straně je poté velký obývací pokoj. Uprostřed domu se nachází schodiště do tvaru U bez mezipodesty s úložným prostorem pod sebou. V patře objevíte dva pokoje nadstandardních rozměrů, ložnici a velkou koupelnu.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Chatu o šířce 4,8 m přestavěli i s omezeným rozpočtem na moderní domov pro čtyřčlennou rodinu

Předsíň je dostatečně prostorná nejen pro kočárek

Půdorys domu poskytuje dostatek úložného místa, na které spousta stavebníků zapomíná. V předsíni, v dětských pokojích i v ložnici je dispozice přizpůsobená pro budoucí navržení vestavěných skříní. Dále je také využitá plocha pod schodištěm (např. pro úklidové náčiní) nebo v podkroví (pro uložení sezónních věcí).

Kolik stojí rodinný dům 5+1?

Jak se říká, to nejlepší na konec. Cena patrové dřevostavby s dispozicí 5+1 a s užitnou plochou 166 m2 je ve variantě na klíč 5.355.300,- Kč, další podrobnosti o domě nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Důležité je také zmínit, že součástí ceny je fotovoltaický systém a tepelné čerpadlo. Naopak však cena nezahrnuje realizaci základové desky.

Aktuálnost cen je potřeba vždy prověřit se stavitelem domu, jelikož se trh se stavebními materiály neustále vyvíjí. Stavební společnost je více než půlstoletí špičkou ve svém oboru, přičemž postavila domov už téměř 26 000 rodinám.

V ceně domu je balíček plný radosti

Cena za rodinnou dřevostavbu je velmi přívětivá, vezmeme-li v potaz všechny její výhodné aspekty (vřelá dispozice, rozsáhlá užitná plocha, dostatek úložného prostoru atd.). Navíc je v ceně domu započítaný i fotovoltaický systém (systém ON GRID s akumulací do zásobníku TUV – využívá sluneční energii pro ohřev užitkové vody v 200l zásobníku) a tepelné čerpadlo vzduch-vzduch (v zimě dům vyhřeje, v létě zase ochladí).

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých rodinných domů s dispozicí 5+1 najdete v katalogu domů.

Vydáno dne:
07.11.2023

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

2

Původní chalupa se rozpadala. Postavili si místo ní vysněné víkendové bydlení

Navštívili jsme nádhernou moderní dřevostavbu u vodní nádrže Slapy, kterou si nechali postavit manželé Lucie a Jan jako víkendový dům na místě původní staré chalupy. Proč stavěli s architektem a co mají na domě nejraději?.. Číst více →



Dřevostavba byla jejich osudem: Dům nám postavili za dva týdny, pochvalují si manželé

Od rozhodnutí stavět až po hotovou dřevostavbu všechno běželo jako po másle. Přečtěte si, jak se to Monice a Vladimírovi povedlo... Číst více →



Pavla a Petr žijí v krásném domě v Pobeskydí. Celý ho postavili bez elektřiny

Navštivte s námi bungalov 5+kk, který si v podhůří Beskyd nechali postavit Pavla a Petr. Co si na svém novém bydlení nejvíce pochvalují a co jim naopak dělá starosti?.. Číst více →



Aleš a Lucia: Postavili jsme si rodinný dům u Zlína se sadem a výhledem

Postavili si jednoduchý rodinný dům s krásnými výhledy, velkou zahradou a vlastním sadem. Podívejte se, jak jak si Aleš a Lucia žijí na Zlínsku... Číst více →



Nejoblíbenější patrové domy 5+1, ceny květen 2023

Přinášíme vám seznam nejoblíbenějších českých moderních patrových domů s dispozicí 5+kk a 5+1. Zjistěte jejich aktuální ceny, nahlédněte do fotogalerie a projděte si různá půdorysná řešení... Číst více →