HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Maminka nechala postavit vícegenerační typový dům pro své děti a jejich babičku

Jedním ze spokojených majitelů tohoto typového domu je žena, matka dvou dětí, která toužila po novém domě. Zároveň jí však bylo líto opustit svůj rodný dům, a tak spojila příjemné z užitečným. Nechala své velké rodině postavit tento vícegenerační dům rozdělený na dvě křídla. Prarodiče i její vlastní rodina tak mají dostatek soukromí.


Typový bungalov
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Spokojení majitelé dřevostavby

Tento typový dům se během poměrně krátké doby stal jedním z nejvyhledávanějších projektů větších dřevostaveb. Jedním z mnoha spokojených majitelů je žena, matka, pro kterou se stala velkorysá dispozice příhodná. Nyní žije v bungalovu spokojeně se svojí velkou rodinou. V tomto článku se na tento výjimečný dům podíváme blíže.

Prostorný bungalov 5+kk

Moderně pojatý jednopatrový dům je vhodný až pro sedmičlennou rodinu. Je chytře dispozičně rozdělen na část pro rodiče a děti. Koncept domu je založen na komunikaci vnitřního prostoru se zahradou za domem, ale zároveň je vytvořeno potřebné soukromí všech členů domácnosti.

Fotogalerie:

i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem), ARCHEVIO STUDIO (se souhlasem)

Více detailů o domě

Dům s názvem Bungalov 124 s dispozicí 5+kk má zastavěnou plochu 173 metrů čtverečních a užitnou plochu 124 metrů čtverečních. Pro vaši představu se jedná o stavbu obdélníkového tvaru o rozměrech přibližně 11,3 x 15,3 metrů. Tento přízemní rodinný dům je vyroben technologií sloupkové prefabrikované konstrukce a je navržený v nízkoenergetickém standardu.

Lze provádět drobné změny (nejen) v dispozici domu?

Ano, je to možné. Tak, jako je tomu u většiny typových projektů domů, je i v tomto případě možné provádět různé změny. Kupříkladu si můžete navrhnout venkovní terasu podle svého gusta. Stavební společnost přistupuje ke každému klientovi individuálně a snaží se mu vyjít vstříc.

Prohlédněte si různé varianty uspořádání bungalovu zde. Nabízí se vám možnosti:

  • Prodloužená venkovní terasa,
  • bazén obdélníkového tvaru,
  • bazén čtvercového tvaru,
  • přírodní (lesní) zahrádka,
  • okrasná zahrádka.

Individuální úpravy je samozřejmě možné provádět i v rámci dispozice domu. Vždy je důležité komunikovat možnosti úprav se stavební firmou (zda-li jsou po statické stránce tyto úpravy reálné).

Cena bungalovu 5+kk

Cena bungalovu ve variantě hrubé stavby je 1.953.127,- Kč. Cenu domu na dokončení a na klíč naleznete zde. Uvedené ceny jsou včetně DPH. Důležité je ovšem zmínit, že součástí ceny domu není cena za základovou desku. Aktuálnost cen je potřeba vždy prověřit se stavitelem domu. V tomto případě se jedná o společnost působící ve Zlínském kraji. Věnují pozornost modernímu a udržitelnému stylu bydlení.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

18letý Erik postavil jako maturitní projekt dům

Bungalov s dispozicí 5+kk – popis půdorysu

Hlavní vchod je navržený ze strany komunikace (uprostřed domu). Vstupujete do předsíně, kde se nachází vestavěné skříně, dveře do technické místnosti a posuvné dveře vedoucí do hlavní obytné místnosti. Zde najdete spíž, obývací pokoj, jídelnu a kuchyni s ostrůvkem. Vedou odtud i dveře na venkovní terasu.

V pravém křídle vejdete do menší chodby, ze které se dostanete do dvou dětských pokojů a koupelny. Půjdete-li do levého křídla, opět se objevíte v menší chodbě vedoucí do druhé koupelny a ložnice se šatnou.

Zaujal vás tento dům? Kompletní přehled zajímavých bungalovů s dispozicí 5+kk najdete v katalogu domů.

Seriál Nejoblíbenější domy v Česku

Zaostřeno na rodinné domy, které získaly nejvíce hlasů od našich čtenářů. Kompletní přehled těchto typových domů naleznete v soutěžním katalogu.


Vydáno dne:
15.08.2023

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

2

Bungalov nebo dům na patro?

Podíváme se na výhody a nevýhody přízemních a vícepatrových domů... Číst více →



Dvojbungalov ze dřeva – virtuální prohlídka s 360° videem

Jak řešit dvougenerační bydlení v dnešní moderní době? Nechte se inspirovat touto dřevostavbou. Pojďte ji s námi virtuálně navštívit a prohlédnout si ji z perspektivy 360 stupňů... Číst více →



Moderní dvougenerační bydlení – dvojbungalov ze dřeva

Navštívili jsme moderní bungalov s nosnou konstrukcí ze dřeva. Nabízí dvě samostatné bytové jednotky a je skvělým řešením pro dvougenerační bydlení. Proč se ho majitelé rozhodli takto postavit?.. Číst více →



Bungalov pro velkou rodinu – zvenku tradiční, uvnitř inteligentní

Navštívili jsme nově postavený prostorný bungalov 5+kk pro početnou rodinu ve středních Čechách. Jeho vzhled je tradiční, uvnitř však překvapí moderními technologiemi. Přečtěte si rozhovor s majiteli – Lucií a Markem... Číst více →



Rodinný bungalov 5+kk do L pro větší rodinu – cena, půdorys i realizace

Prohlédněte si moderní bungalov s dispozicí 5+kk a jeho elkovým půdorysem na 115 metrech čtverečních... Číst více →



Moderní bungalov 5kk může stát na vašem pozemku do 5 měsíců. Známe cenu

Plánujete začít stavět vlastní dům a hledáte kvalitu, cenu a především inspiraci? Prohlédněte si oblíbený typový dům s dispozicí 5kk... Číst více →



Přeměnili 90letý dům na vícegenerační bydlení. Tchýni šoupli do garáže

Trápí vás bydlení? Nevíte jak našetřit na dům? A zvážili jste už vícegenerační bydlení?.. Číst více →



Moderní bungalov 5+kk s garáží s velkým prosklením. Známe cenu

Hledáte moderní a útulný dům, ve kterém se budete cítit skvěle? Možná jste ho právě našli. Navštivte naši fotogalerii a prohlédněte si dispozici bungalovu 5+kk... Číst více →