HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Nejhorší kutilové všech dob, bungalov pro seniory a samosběry jahod v ČR – to jsou zářezy z minulého týdne

Jasně, výstižně, stručně a na rovinu – přinášíme ty nejzajímavější zářezy z minulého týdne. Ten začal pěkně zostra, když jsme se podívali na ty největší chyby a bizáry na stavbách. Pokud se chcete po největších přešlapech a katastrofách českých kutilů uklidnit, můžete si prohlédnout moderní bungalov, který si volí řada seniorů jako dům na důchod. Nakonec tady máme něco pro všechny milovníky jahod. Přinášíme interaktivní mapu s aktuálními místy, kde probíhá samosběr. Pohodlně se usaďte, dejte si kafíčko a jdeme na to.


Přečtěte si nejzajímavější zářezy z minulého týdne
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Couleur (Pixnio CC0) a delniq (se souhlasem)

I mistr tesař se někdy utne

Při stavbě domu se čas od času stane, že narazíte na nečekaný problém. Někdy je však tento problém nebo chyba na stavbě tak bizarní, že vám při pohledu na ni zůstává rozum stát. Přinášíme vám ty nejpodivnější i nejúsměvnější přešlapy, které mají za následek vyhozené peníze nebo nepoužitelnou stavbu. Mezi nejčastější chyby patří špatně navržené kanály, mosty vedoucí „odnikud nikam“ a schodiště směřující přímo do zdi. Tyto situace nám mimo jiné připomínají, jak důležité je mít promyšlený návrh před začátkem stavby a nepodcenit komunikaci.

Bizarní chyby nebo nepochopitelná umístění se nevyhnuly ani tepelným čerpadlům, klimatizacím, fotovoltaikám a podobně. V neposlední řadě jsou tu estetické chyby, jako jsou například nepravidelně umístěná okna či nepoužitelné balkony a fasády. Pro více informací o největších přešlapech kutilů čtěte článek níže:

Nejhorší kutilové všech dob – fotografie zachycené v Česku jsou reálnou vizitkou „profi“ kutilů

Změny nejsou jen pro mladé

Při stavbě domu většinou počítáte s tím, že vám vydrží na celý život. Nicméně vždy tomu tak být nemusí, jelikož dům časem přestane splňovat vaše potřeby. V takovém případě se nabízí starý dům prodat a pořídit si nový. Moderní bungalov, ideální pro manželský pár ve starším věku, zabírá 141 metrů čtverečních a svou dispozicí je vhodný pro menší či úzké pozemky. Dům je postaven formou prefabrikace, což umožňuje rychlou výstavbu. Přizpůsobitelná dispozice a absence schodiště dělá z tohoto bungalovu ideální domov pro aktivní seniory, kteří ocení praktické a pohodlné bydlení.

Ke stěhování do menšího domu se často uchylují senioři, jejichž děti vyletěly z rodného hnízda. Tento bungalov s užitnou plochou 119 metrů čtverečních nabízí dostatek prostoru pro nejrůznější koníčky či návštěvy. Modulové domy jsou stále více oblíbené díky rychlé výstavbě i ekonomickým výhodám. Více o ceně tohoto bungalovu se dočtete v následujícím článku:

Senioři odmítají žít v domově důchodců. Zaujal je bungalov (119 m2) na stáří, kde mohou bydlet plnohodnotně jako doposud

Utíkejte, ať to nepropásnete

Letošní sezóna samosběru jahod začala o měsíc dříve než loni. Pokud vás tedy láká nasbírat si toto lahodné ovoce, měli byste zbystřit. Neočekávané mrazy bohužel způsobily, že ne všechna samosběrná místa jsou letos otevřená, případně mohou brzy zavřít. Nabídka proto není tak široká jako v minulých letech. Naše interaktivní mapa samosběrů vám nicméně pomůže najít dostupná místa, kam můžete za samosběrem jahod vyrazit i v letošním roce.

Proces samosběru je velmi jednoduchý. Na místě samosběru většinou dostanete košíky nebo bedýnky, případně rukavice a nůžky, a můžete začít. Po nasbírání vám jahody zváží a zaplatíte podle aktuální ceny za kilogram. Samosběr nabízí čerstvost a kvalitu, zábavu na čerstvém vzduchu, lepší ceny i podporu místních farmářů. Na konkrétní místa samosběru se můžete podívat v následujícím článku:

Samosběr jahod 2024: Kam vyrazit na poslední jahody v ČR – interaktivní mapa

Vydáno dne:
02.06.2024

Photocredit: Couleur (Pixnio CC0) a delniq (se souhlasem)

0

Stavíte si dům na stáří? Pak jedině bezpečně, úsporně a bezbariérově!
Bydlení pro seniory: Víte, jak si na stáří postavit pohodlné, bezpečné a bezúdržbové sídlo, které navíc potěší levným provozem? Dáme vám pár rad k nezaplacení.

Bungalovy do tří a půl milionů, které se v Česku staví nejčastěji
Bungalovy patří mezi nejoblíbenější typ staveb u nás. Které z nich se těší největší oblíbenosti a jsou nejčastěji vyhledávány?

Díky chytré úpravě dispozice je dům přístupný mnoha rodinám. Nový bungalov na klíč (107 m2) pořídíte za 4 mil.
Projektanti minimalizovali plochu komunikačních místností natolik, aby měl tento nový bungalov co možná největší užitnou plochu a přitom byl cenově dostupný pro mnoho domácností.

Luxusní bungalov do L (148 m2) se staví po celém Česku. Vsadilo na něj již mnoho rodin
Z moderní kuchyně kolem prosvětleného obýváku přes částečně zastřešenou terasu rovnou do velkého bazénu. Dispozice luxusního rodinného bungalovu je promyšlená do posledního detailu.

Bungalov do L (5kk) je čím dál oblíbenější u mladých rodin. Lákavá je i možnost bydlet do 4 měsíců
Nadčasový bungalov o rozměrech 13,25 x 13,25 metrů je navržený do praktického tvaru písmene L s částečně zastřešenými venkovními plochami. Prohlédněte si dispozici dřevostavby v článku.

Bungalov do U (4kk) si zamilovaly mladé rodiny. Mají soukromí i bez plotu
Jakmile majitelé obdrží povolení k užívání stavby (dříve kolaudaci), nezbude jim dostatečný obnos peněz pro realizaci plotu. Kvůli tomu vidí do jejich zahrady každý kolemjdoucí a soukromí zmizí lusknutím prstu.

Mezigenerační závod o čas vyhráli rodiče. Na stáří si postavili bungalov a bydleli dříve než jejich dcera
Moderní dřevostavbu, kterou si nechali postavit na dokončení, přizpůsobili i bydlení maminky pana majitele. Jejich vícegenerační bungalov tak zaujímá 200 m2 užitné plochy.

První dojem z nového bungalovu klame. Zvenku nenápadný, ze zahrady překvapí luxusem
Převážně u početnějších rodin se stává, že je soukromí každého z jejich členů ochuzené, protože velké domy vyžadují i velké investice, které si dnes málokdo může dovolit. A přesně pro takové případy je ideální nový atriový dům s užitnou plochou až 141 m2.

Jeden stroužek vám postačí na celou česnečku. Víme, kde letos probíhají nejlepší samosběry česneku v Česku
Česnek si vyberete podle libosti a v kuchyni budete mít jistotu, že vaříte z čerstvých surovin, které nebyly skladovány týdny v supermarketech.