HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

3 otázky, na které musíte znát odpověď, jinak s vámi nebudeme stavět

Pokud se člověk jednoho dne rozhodne stavět, čeká ho nelehké období. Musí udělat několik důležitých rozhodnutí, a to zaprvé, jestli chce stavět dřevostavbu nebo zděnou stavbu a hned po tom si musí vybrat firmu, se kterou budou stavět.

Tento článek je vzkaz od Dřevostavitele firmám.

Pokud chcete, aby tou vybranou firmou byla právě ta vaše, pomozte svým zákazníkům v rozhodování a připravte si odpovědi na tři základní otázky, na které se Vás určitě všichni zeptají. A věřte, že pokud se nezeptají přímo, budou nad tím přemýšlet. Dejte jim jasnou odpověď a stanete se jejich jasnou volbou.



i Foto: Succo

V případě, že se na Vás obrátí člověk, který teprve zvažuje, jestli si postavit dřevostavbu nebo zděnou stavbu, jeho první otázkou logicky bude:

V čem je ta dřevostavba teda lepší?

Věřím, že pokud dřevostavby stavíte už nějaký ten pátek, na tuto otázku jste odpovídali nejméně tisíckrát. Faktem však je, že ji budete slýchat nejspíše navždy. Důležité je si uvědomit, že i když jste to už vysvětlili snad všem lidem na planetě, člověk, který právě stojí před vámi, odpověď ještě nikdy neslyšel.

Bude Vás zajímat: Bungalovy jako dřevostavby: Proč je to výhodné?

Buďte trpěliví a snažte se jednoduše a jasně vysvětlit všechny výhody dřevostaveb. Myslete také na to, že ne všichni jsou vzdělaní ve stavebnictví a podle toho také uzpůsobte jazyk, kterým odpověď zformulujete. Místo definice typu: dřevostavba má nižší koeficient prostupu tepla, použijte raději: v zimě méně protopíte.

Bude Vás zajímat: Výpočet nákladů na vytápění

Po výčtu výhod dřevostaveb musí zákonitě přijít i druhá nejčastější otázka:

Jaké má dřevostavba nevýhody?

Žádný způsob výstavby není úplně dokonalý, a pokud budete tvrdit, že dřevostavby úplně dokonalé jsou a že žádné nevýhody nemají, bude to přinejmenším divné. Například: oproti zděným domům mají dřevostavby v interiéru nižší relativní vlhkost vzduchu, avšak při srovnání např. s paneláky na tom jsou často lépe. Je také pravděpodobné, že když budou děti v podkrovním pokoji nacvičovat taneční vystoupení, bude je v přízemí slyšet . Na nevýhodách, které jsou s dřevostavbami často zmiňovány, však dům nestojí a nepadá.

Bude Vás zajímat: 5 nevýhod dřevostaveb a moje odpovědi na ně

Připravte si proto řešení některých otázek, např. že umíte zlepšit akustické vlastnosti stropu skladbou, za kterou si trochu připlatí. Každá otázka má své řešení, tak svým zákazníkům řekněte, že víte jaké.

A když svými argumenty přesvědčíte svého zákazníka, že dřevostavby jsou pro něj to pravé, vyvstane otázka ať již vyřčená nebo jen myšlená:

Proč bych měl svoji dřevostavbu stavět právě s Vámi?

Zde se napoprvé vyhněte detailním popisům Vašich technologií, výstavby či konstrukčního systému. Zbytečně nehaňte konstrukční systémy, které zrovna nepoužíváte – argumenty postavené na přílišné kritice konkurence nejsou tou nejlepší cestou. Snažte se velmi jednoduše a pozitivně sdělit a vypíchnout Vaše nejsilnější stránky a nestavte své odpovědi na slabých stránkách konkurence. Prostě jim řekněte, jak hodláte vyřešit jejich problémy, potřeby a představy.

A hlavně pamatujte, že žádná otázka není zbytečná. Svými dotazy vám zákazník v podstatě říká, že vám chce dát své peníze. Chcete je? Tak mu odpovězte.

Vydáno dne:
20.06.2012

Photocredit: Succo

19

Anketa: Proč si dřevostavbu nekoupit

Pomozte nám zjistit, co si o dřevostavbách myslí Češi... Číst více →



Konkurence jako výhoda a příslib lepších časů pro české dřevostavby

Konkurence mezi dřevostavbami přináší kvalitu. Přesto vybírejte obezřetně... Číst více →



Co je to standardní dřevostavba a kolik stojí?

Jak vypadá standardní dřevostavba a co od ní můžeme očekávat? A kolik bude stát? Dozvíte se z průzkumu českého trhu dřevostaveb... Číst více →