HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Fotogalerie: Co se starými paletami a krabicemi?

Pokud vám v hlavě teď zní otázka "Co se starým dřevem" a pokud stojíte před otýpkou dříví, neposlouchejte nadpis toho článku a prostě ho spalte. Pokud před sebou máte ale stará palety, dřevěné rošty nebo třeba zachovalé dřevěné krabice od vína, nic nepalte a čtěte dál..

Tato fotogalerie je plná inspirace, co můžete se starými paletami a krabicemi dělat. Dnes nebudete nosit dříví do lesa, ale do baráku a vaše rodina vás za to ještě pochválí!


Nábytek v palet, nápis nepálit
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Shutterstock

Začneme jednoduše, a to paletami. Těch je všude kolem dostatek (a pokud ne, rozhodně nebude problém pár palet někde sehnat).

Co budete potřebovat k výrobě nábytku z palet

  • palety (vybírejte palety v ucházející kvalitě, hlavně suché a bez viditelných stop po houbách nebo hmyzu)
  • nářadí pro jejich úpravu, očištění či případnou opravu (pilka, vrtačka, kladívko, šmirgl, však to znáte)
  • barvu pro povrchovou úpravu dřeva (pěkné palety stačí jen "ošmirglovat", případně nalakovat či napřít lazurou. Pokud přirozená barva dřeva nesedí do vašeho interiéru, neváhejte sáhnout pro další odstíny)
  • další doplňky a dekorace (třeba polštáře, pokud hodláte dělat sedačku apod.)
  • notnou dávku inspirace a nadšení.

S nadšením vám bohužel Dřevostavitel nepomůže, s inspirací ano. Jdeme na to: Botník je takovou první lekcí pro začínající kouzelníky s paletami. Do výše uvedeného listu si připište hmoždinky, ať vám celý botník náhodou nespadne na nohu.

Bude Vás zajímat: Podlaha z OSB desek

Konferenční stolek z palet

Konferenční stolek, taky jednoduchý projekt, který zvládnete levou zadní. Volba, jestli chcete posuvný stolek na kolečkách, nebo klasický stolek na nožičkách, je čistě na vás.

Pracovna z palet

Tady už se pouštíme do většího úkolu, do pracovny z palet, která nejen, že vypadá originálně, ale má přirozeně zabudované "poličky", do kterých uložíte všechny zrovna nepotřebné kancelářské potřeby. Na pracovní desku stačí položit skleněnou desku a můžete začít pracovat!

Konferenční místnost z palet

Tato konferenční místnost z palet už je pro opravdové kutily (s dostatečnou zásobou dřevěných palet). Nebudeme vám tu věšet bulíky na no - do této kanceláře se pustilo jedno celé architektonické studio a rozhodně to nebyla práce na jeden víkend. Pokud se vám to ale líbí aspoň z části tak, jak u nás v redakci, klidně se do toho pusťte!

Zahradní truhlíky z palet

I na zahradní truhlíky z palet došlo! Tuto inspiraci jsme nemohli jen tak přeskočit, patří totiž mezi nejčastější využití palet v českých domácnostech. Proto vám ji sem dáváme i s návodem.

Nábytek z dřevěných krabic

Palety však nejsou to jediné, z čeho můžete vlastnoručně vyrobit svůj nábytek. Ani takové dřevěné krabice od vína, nebo pevnější přepravky nejsou k zahození, a to doslova! Jdou z nich dělat třeba tyto konferenční stolky, skříňky nebo úložné prostory. Pokud však budete přepravky či krabice věšet na stěny či stavět do výšky, ujistěte se o pevnosti a stabilitě celé konstrukce.

Doplňky z dřevěných trámů

I na staré dobré fošny došlo. Takový pěkně upravený kus dřeva může posloužit jako dokonalá dekorace, nebo třeba čelo postele či servírovací stolek do koupelny. Možností je neomezeně, stačí popustit uzdu své fantazii a pustit se do práce. Nebo zaměstnat místního truhláře!

Líbí se vám dřevěné doplňky z recyklovaných materiálů? Při psaní toho článku se v redakci rozběhla diskuse, že nábytek z palet se všem líbí, ale nikdo ho v důsledku domů nepořídí. Co vy na to? Ještě je tu další možnost, že se vám recyklovaný nábytek prostě nelíbí. I tento názor nám můžete napsat do diskuse.

Vydáno dne:
21.07.2014

Photocredit: Shutterstock

12

10 tipů pro nákup dřevěných hraček a výrobků ze dřeva

Chystáte se k nákupu nábytku z masivu nebo dřevěných hraček pro děti? Čtěte... Číst více →



Ploty a oplocení: Fotogalerie plná inspirace

Budete stavět plot a hledáte inspiraci? Vertikální, horizontální i velmi originální ploty najdete právě v tomto článku... Číst více →



Nábytek z palet: Fotogalerie plná nápadů a inspirace

Líbí se vám nábytek z palet? Hledáte nápady a inspiraci?.. Číst více →



Rekonstrukce koupelny: Fotogalerie a inspirace

Čeká Vás rekonstrukce koupelny? Než se pustíte do díla, podívejte se zde... Číst více →



Moderní i rustikální kuchyně: Fotogalerie plná inspirace

Kuchyně je centrem každého bytu nebo domu. Setkává se v ní celá rodina.. Číst více →



Fotogalerie: adventní věnce, inspirace a návod na výrobu

Adventní věnce jsou neodmyslitelnou součástí Vánoc. Vyrobte si i vy adventní věnec podle našeho návodu... Číst více →



Solární sprcha na zahradu: Vyrobte si ji doma svépomocí

Léto je neodmyslitelně spojené s osvěžením. Jaké typy solárních sprch jsou u nás dostupné, a jak si můžete svou sprchu na zahradu vyrobit svépomocí... Číst více →



Předsíňový nábytek: Fotogalerie plná inspirace

Vytvořit stylovou a funkční předsíň není otázkou investice do drahého nábytku. Jde hlavně o nápad a inspiraci. Oboje najdete v tomto článku a fotogalerii... Číst více →



Video: Lavička z palet - ekologická, praktická i nápaditá!

Nábytek z palet je ekologickým hitem dnešní doby. Zkuste to taky a vyrobte si vlastní recyklovanou lavičku!.. Číst více →



Video: Jak z popraskaného dřeva udělat dekoraci

Leží vám doma kousek popraskaného dřeva? Neházejte ho do kamen, udělejte si z něj dekoraci! Výsledek vás zaručeně dostane!.. Číst více →