HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Vše o českém glampingu na jednom místě – první konference o luxusním kempování je tu

Fenomén spojující luxus a pobyt v přírodě se stává nezbytnou součástí turistického trhu v Česku. Jeho rychlý rozvoj a vzrůstající význam byl impulsem k uspořádání nultého ročníku konference Glamping v Čechách – vše o glampingu na jednom místě. Toto setkání glampařů i fanoušků glampingu se uskuteční 13. dubna 2024 v O2 universu v Praze.


Vše o glampingu na jednom místě
i Foto: Glampingcz, Vladislav P.

Konference je určena pro všechny milovníky glampingu

A to jsou současní provozovatelé, zájemci o rozjezd glampingu, dodavatelé glampingového vybavení, ale i zástupci z řad státní správy, realitních makléřů, investorů, právníků nebo dalších glampingových nadšenců. Cílem je nastartovat budování glampingové komunity a odpovědět si na otázku, zda nastal správný čas k založení asociace, která bude společně prosazovat zájmy a potřeby všech subjektů s cílem standardizace a rozvoje glampingového trhu v Česku.

„Mám nejlepší povolání v Česku,“ říká průkopník glampingu v ČR

Celá akce se odehraje 13. dubna 2024 v O2 universu v Praze

Kapacita je omezena na 100 účastníků a vstupenky na konferenci jsou již v tuto chvíli v prodeji. Cena vstupného je 750 Kč a jako bonus dostanou účastníci vstup na Makro Czech Gastro Fest.

Konference nabídne účastníkům pohled na glamping z různých perspektiv. Budou mít příležitost sdílet své zkušenosti, načerpat novou inspiraci a objevit potenciál glampingu nebo možnosti jeho dalšího rozvoje.

Předmětem akce budou následující témata

  • Analýza současného stavu turismu v Česku s důrazem na glamping a jeho další potenciál.
  • Inspirativní příběhy úspěšných provozovatelů glampingu z Čech i ze zahraničí.
  • Právní aspekty podnikání, legislativní pasti a nástrahy při založení a provozování glampingu.
  • Pohled na glampingový trh a jeho specifika ze strany dodavatelů glampingového vybavení.
  • Informace o možnostech podpory a rozvoje glampingového byznysu ze strany státní správy, dopady nového stavebního zákona, očekávané novinky v legislativě.
  • Podpora prodeje, marketingové aktivity pro zvýšení prodeje glampingového ubytování.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Prostorný bungalov 5+kk o užitné ploše 165 m2 má terasu i garáž. Známe jeho cenu

S kým se tady potkáte?

Vicki Jones

Vicki je spolu se svým manželem Bryanem majitelkou několikrát oceněného rodinného glampingového kempu se 6 geodetickými kopulemi a jednou velkou kopulí pro pořádání akcí, který se nachází v Somersetu ve Velké Británii. Oba mají mnohaleté zkušenosti v pohostinství a vášeň pro poskytování dokonalých klientských zážitků.

Stanislav Chudoba

Stanislav je členem litigačně-závazkového týmu advokátní kanceláře. Ve své praxi se věnuje zejména obchodněprávním sporům, závazkovému právu a právu nemovitostí. Vzhledem k přesahu advokátní kanceláře do komplexního businessového poradenství Vám Stanislav poskytne základní vhled do problematiky práva v oblasti glampingu, představí jeho možná úskalí a nasměruje Vaše první kroky podnikání v tomto oboru.

Veronika Janečková

V její rámci agentury prošla řízením oddělení managementu zdrojových trhů a oddělení produkt managementu a regionální spolupráce. Před příchodem do agentury a podporování incomingu do České republiky pracovala v oblasti outgoingu v úzké spolupráci se zahraničními centrálami cestovního ruchu. Právě díky této profesní cestě může využívat zkušenosti z obou stran cestovního ruchu a ze zkušeností ze zahraničí. Jejím hlavním cílem je co nejefektivněji spolupracovat s českými podnikateli prostřednictvím asociací, motivovat podnikatele k zapojení do destinačních managementů a přispívat tak k rozvoji cestovního ruchu v České republice.

Dále také promluví Jiří Brada, Jiří Veselka, Manželé Pavlíčkovi, Sabina Jordánová, Romana Voříšková a další.

Vydáno dne:
09.04.2024

Photocredit: Glampingcz, Vladislav P.

0

Luxusní camping je hitem sezóny – tipy na nejlepší místa

Glamping je nová verze kempování v luxusním stylu a zároveň v co největším sepětí s okolní krajinou. Víte, kam za ním v Česku i Evropě vyrazit?.. Číst více →



Glamping aneb revoluce v kempování – 12 způsobů, jak zažít dovolenou pod stanem trochu jinak

Rádi byste odletěli na pěknou luxusní dovolenou, ale vaši přátelé by jeli raději pod stan? Co takhle spojit tyto dvě myšlenky? Glamping je moderní verzí kempování... Číst více →



Tiny house na Vysočině s rustikální fasádou z modřínových fošen postavil kompletně svépomocí

Úžasný tiny house s koupacím sudem na Vysočině je téměř hotový, chybí už jen ohrada s alpakami. Podívejte se na fotky z výstavby tiny housu i úžasný finální výsledek... Číst více →



Treehouse se soukromými lázněmi v korunách stromů. Překonat musíte jen 18metrový visutý most

Tento treehouse se řadí na seznam těch nejkrásnějších glampingových míst světa. Proč? Podívejte se na fotografie jednoho nádherného baldachýnového domu na stromě s lázněmi a možná pochopíte... Číst více →



Nový glamping v ČR byste nenašli. Kde je schovaný? S redakcí jsme byli uvnitř

Stojí u cesty, určitě byste ho však minuli. Nový glamping v ČR nabízí to, co jiné ne. Prohlédněte si soběstačný dům na stromě... Číst více →



„Mám nejlepší povolání v Česku,“ říká průkopník glampingu v ČR

Staví ty nejkrásnější treehousy po celé Vysočině. Mladý inženýr Honza zvolil cestu pasivního příjmu... Číst více →