HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Parádní glampingový pobyt v tiny housu u Prahy můžete získat zdarma

Zasoutěžte si a vyhrajte pobyt v tiny housu uprostřed lesa nedaleko řeky Sázavy. Podívejte se, jaké krásné stavby ze dřeva tvoří mladí studenti a jak pracují s přírodním obnovitelným materiálem. Vyberte si svého favorita, hlasujte a úžasný pobyt v tiny housu může být váš.


Stavby s vůní dřeva
i Foto: Nadace dřevo pro život

Největší studentská soutěž v Česku

Soutěž letos probíhá již pojedenácté v řadě. Soutěž Stavby s vůní dřeva je určená studentům, kteří se chtějí laické veřejnosti pochlubit svou prací a talentem. Nadace dřevo pro život, která soutěž vyhlašuje, touto soutěží zároveň zdůrazňuje výhody dřevěných staveb a důležitost využívání dřeva jako obnovitelné suroviny. Do soutěže se letos přihlásilo celkem 60 vysokoškolských studentů s 52 návrhy dřevěných staveb. Na výherce soutěže také čekají skvělé ceny, a to jak v podobě finančních, tak věcných odměn.

Hlasování probíhá online do 25. srpna

Vítěze vybere odborná porota, laická veřejnost a partneři soutěže. Nadace může zároveň udělit i tzv. zvláštní ocenění pro návrh, který bude technicky, vizuálně nebo jinak výjimečný. Veřejnost může pro studentské stavby hlasovat on-line na webu soutěže až do 25. srpna. Vybírat může z 11 návrhů v kategorii Dřevěné stavby – malé a z 41 návrhů v kategorii Dřevěné stavby – velké.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Pořídili si krbovou vložku a tepelné čerpadlo. Za energie dají jen 3 000 Kč

Hlasujte a vyhrajte zajímavý zážitek

Vyberte z letošních přihlášených děl to, které vás nejvíce oslovilo a svým hlasem podpořte jeho tvůrce. Pokud se na vás usměje štěstí, budete vylosováni a získáte poukaz na parádní pobyt na 12 m2 nedaleko řeky Sázavy. Na jednoho z vás čekají dvě noci v tiny house uprostřed přírody s dechberoucím výhledem.

Vítěz bude vyhlášen v září

Výsledky letošního ročníku studentské soutěže Stavby s vůní dřeva budou slavnostně vyhlášeny 21. září 2023. 

Vydáno dne:
31.07.2023

Photocredit: Nadace dřevo pro život

0

Tiny House jako fenomén: Chytré bydlení, kde není ani centimetr navíc
Účelné bydlení ve vlastním domku, ale na minimální ploše. I tak by se dal charakterizovat fenomén tiny house. Co všechno se za tímto pojmem skrývá a jak se v malých domcích trvale bydlí?

Jak postavit tiny house na kolečkách svépomocí – Díl 1: Od myšlenky k maketě
Postavte si vlastní tiny house na kolečkách. V prvním díle našeho seriálu vás provedeme krok za krokem počáteční fází stavby.

Když se splní sen: Studentka pro svoji obec navrhla zastávku, která se úspěšně zrealizovala
Brněnská studentka navrhla autobusovou zastávku, kterou v její rodné vesnici následně i zrealizovali. Jak se lišil její návrh od finální realizace a co na novou zastávku říkají spoluobčané?

Rozhovor s brněnskými studenty, kteří navrhli stylovou lesní útulnu z plastového odpadu
Plastic Crystal je lesní útulna z velké části vyrobená z recyklovaného plastu, kterou navrhli tři studenti brněnské architektury. Prohlédněte si tento unikátní projekt zblízka.

Když studenti mění svět: Dva kamarádi navrhli stavbu, která pomáhá rozvoji dřevostaveb
Rozhovor s autory vítězného návrhu polyfunkční dřevostavby o využití dřeva ve městě možná změní váš pohled na budoucnost našich měst.

17letý student Radek si vlastníma rukama staví tiny house na kolečkách a plní si tak svůj dětský sen
Jak si svépomocí postavit tiny house? Přečtěte si příběh Radka, který si v 16 letech začal stavět svůj malý domek na kolečkách.

Dovolená na soukromém ostrově v Česku – objevte tiny house u Hradce Králové
Ostrov a v Česku? Prohlédněte si toto nanejvýš originální místo v naší fotogalerii. Majitelé prozradili při rozhovoru spoustu detailů.

Nikol a Martin postavili levný modulový tiny house za necelé tři měsíce
Fandíte minimalismu a k životu nepotřebujete spoustu prostoru? Pořiďte si modulový tiny house jako Nikol a Martin. Je levný a za tři měsíce bydlíte.

Mladý student dostavěl tiny house za 450 tisíc u Karlových Varů
Mladý Radek dokončil během studia po dvou letech svůj vlastní tiny house. Jak vypadá jeho stavba dnes?

Moderátor Pepa Libický znovu boduje. Navštívili jsme jeho tiny house u Staré Huti
Navštívili jsme s redakcí domek Pepy Libického, který přestavěl ze starého kurníku. Využijte jedinečné příležitosti nakouknout k Pepovi domů.