HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Aktuality ze světa dřevostaveb

Díky Dřevostaviteli vám neunikne žádná důležitá událost ze světa dřevostaveb. Sledujeme pro vás důležité veletrhy, výstavy, konference a setkání, na kterých jsou dřevostavby hlavním nebo důležitým bodem programu. Nepropásnete tak důležité novinky, které jsou v oblasti výstavby dřevostaveb právě aktuální.


KVÍZ: Jak dobře se orientujete v obytné normě? I zkušení museli odkrýt obrázkové nápovědy
Obytná norma je jedním z mála souhrnů požadavků, který byste si měli alespoň jednou prolítnout očima. A jestliže se do studia obytné normy příliš nehrnete, vyzkoušejte si náš dnešní kvíz, ve kterém jsme základní principy shrnuli a doplnili navíc i obrázky pro vaši lepší představivost.

Čas vyprší za 10 dní. Za neuhrazenou daň z nemovitosti bude každý den naskakovat penále, hrozí i exekuce
Pokud jste ještě nezaplatili daň z nemovitosti, měli byste zbystřit. Zbývá totiž několik málo dní tuto skutečnost napravit. V případě, že tak neučiníte, vás čekají úroky z prodlení a v krajním případě také exekuce.

Frýdecko-Místecký veletrh se zaměří na úspory energií, modernizaci bydlení a dotace
Frýdecko-Místecký veletrh tradičně zaplní halu Polárka v pátek 24. 5. a v sobotu 25. 5. Vystavovatelé z oboru Stavba – Teplo – Energie – Zahrada – Hobby budou připraveni ve svých expozicích zodpovědět odborné i laické dotazy široké veřejnosti a předvést své produkty.

Elektřina zdarma pro seniory, pětinásobné zvýšení daně z nemovitosti a nová metoda zpevňování svahů – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, výstižně, krátce a bez obalu – přinášíme ty nejzajímavější zářezy z uplynulého týdne. Udělejte si kávu, dejte si něco dobrého a jdeme na to.

Za nevyvezenou žumpu nebo septik se rozdávají pokuty až 100 tisíc. Důležité je pečlivě uchovat doklad
Mnoho majitelů septiku či jímky nechávalo jejich obsah volně vytékat. S novelou vodního zákona je tomu konec. Za plné nebo nefunkční jímky hrozí majitelům pokuta.

Mnoho Čechů stále věří již vyvráceným mýtům. Často tím přichází o peníze
Vyjádřili jsme se ke 13 komentářům, které nejvíce podporují zastaralé i nové mýty o dřevostavbách. Souhlasíte s názory většiny Čechů nebo máte na výstavbu dřevostaveb vlastní pohled?

KVÍZ: Pokojovky, které má doma každá moderní domácnost. Mnozí při poznávání pohořeli
Vyznáte se v pokojových rostlinách, které zdobí domácnosti moderních Čechů? Pojďme to hned otestovat. Ať už jste profík nebo vám zvadne i obyčejný kaktus – tento kvíz ukáže pravdu.

Nová pravidla Evropské unie, statisícové pokuty a krádeže majetku – to jsou zářezy z minulého týdne
Nová pravidla Evropské unie, která finančně pocítí jen někteří z nás, statisícové pokuty za kácení stromů a krádeže majetku v České republice – to jsou zářezy z minulého týdne. Udělejte si dobrý čaj nebo kávu a jdeme na to.

Stavebnictví se propadá do stále hlubší krize. Víme, kdy se znovu vzpamatuje
Trh stavebních prací se dál propadá. Ředitelům stavebních společností přesto optimismus nechybí a čekají růst trhu o 2,4 %.

KVÍZ: Které kotle zakážou a jaké dřevo má největší výhřevnost? Otestujte své znalosti ohledně topení dřevem
Topení dřevem není žádnou novinkou. I přesto jsou kolem něj otázky, ve kterých nemají jasno ani ti, kteří topí dřevem desítky let. Jak jste na tom se svými znalostmi vy?

Zvýšená daň z nemovitosti se týká celého Česka. Ve Zlíně se zvedne až pětinásobně
Zvýšení daně z nemovitosti v ČR zabolí její občany hned dvakrát. Mnozí z nich zaplatí na dani z nemovitosti i pětkrát tolik, co předešlé roky. Jaká je situace ve vašem městě?

Kvíz: Rozeznáte fošnu, lať, hranol nebo prkno? Zjistěte, jak dobří jste kutilové
Pokud jste si doteď mysleli, že se v kutilství vyznáte, pojďme se o tom reálně přesvědčit. Málokterý kutil zvládne dojít až na konec dnešního kvízu bez jediné chyby.

Ivan Bartoš veřejně promluvil o nadcházejících změnách ve stavebnictví. Začnou platit od 1. 7.
„Vycházejme z toho, že cílem stavebního řízení je stavbu povolit, nikoli zakázat,“ zahájil na konferenci svou prezentaci ministr Ivan Bartoš a detailně představil konkrétní podobu přicházející digitalizace stavebního řízení.

Senioři mohou mít nově elektřinu zdarma. Stačí, aby jejich děti měly fotovoltaiku
Doposud jsme o tom slyšeli pouze z okolních států. Díky novele energetického zákona však tato možnost dorazila také k nám.

Luxusní kamna v obýváku, škodlivá vlhkost v domácnostech a rodinný dům, který obdivuje celé Česko – to jsou zářezy z minulého týdne
Jasně, výstižně, krátce a na rovinu – přinášíme ty nejzajímavější zářezy z uplynulého týdne. Udělejte si kávu, dejte si cigárko a vyberte si články, které vás nejvíce zajímají.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů