HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Obklady do kuchyně: Inspirace, trendy a tipy

V dobách minulých u nás nebyly příliš velké možnosti, jak vytvořit originálně a vkusně obklady do kuchyně. Dnes už se ale dá s i v kuchyni s obklady krásně kouzlit. Hravosti a barevnosti u obkladů so kuchyně se meze nekladou. Inspirace pro podpoření vlastní kreativity vám nabídne tato fotogalerie.


Stylový obklad do kuchyně
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Shutterstock

Obklady v kuchyni podtrhnou její design

Dříve byla nabídka obkladů poměrně chudá, většinou jenom dlaždice 10 krát 10 cm, nejčastěji v jednobarevném provedení. Moc prostoru pro kreativitu zde proto nevznikalo. Z dlaždic se maximálně se z nich dala vytvořit šachovnicová mozaika zkombinováním dvou barev nebo podobné jednoduché vzory. Nyní ale už situace úplně jiná. Vyladit se dají i drobné detaily. Cílem je, aby obklady podtrhly a zvýraznily celkový design kuchyňské linky a celé její pracovní desky. Podstatná je také funkční stránka obkladů v kuchyni a jejich snadná údržba.

Fotogalerie:

i Foto: Shutterstock, Jan Homola, Filip Dočkal

Velkoformátové obklady jsou v kuchyni oblíbené

Dosti oblíbené jsou velkoformátové dlaždice, které eliminují údržbu. Spár, které bývaly semeništěm plísní, různých jiných mikroorganismů a bakterií, je díky nim naprosté minimum. Proto se jsou velkoformátové obklady v kuchyni velmi praktickým řešením. Za tento luxus si většinou trochu připlatíte, ale nic není zadarmo. Obklady do kuchyně však nebudete pořizovat příliš ve velké ploše jako například v koupelně a tak se můžete nechat inspirovat i nákladnějšími řešeními.

Nepřehlédněte: Rekonstrukce koupelny: Fogalerie a inspirace

Navíc technologie samozřejmě pokročily i v oblasti stavebních hmot a tím pádem je na trhu k dispozici celá řada antibakteriálních spárovacích hmot, které podobné potíže eliminují a jsou k dostání i v několika odstínech. Proto se nemusíte bát ani menších dlaždic s větším počtem spár. Ve fotogalerii naleznete inspiraci pro obě velikosti.

Skleněné obklady do kuchyně s vlastním motivem

Pokud jde o materiál dlažby, stále větší oblibu získávají také obklady do kuchyně z tvrzeného skla dostupné v různých dekorech a barvách. Novinkou je takzvané grafosklo, do kterého se dá zapéct i fólie s vaším vlastním motivem. Tímto způsobem tak vznikají unikátní a neotřelé skleněné obklady, na které v jiných domácnostech nenarazíte.

Prohlédněte si fotogalerii plnou inspirace, trendů a tipů pro vaše obklady.

Rustikální a retro obklady

Klasikou, která nikdy nezestárne, jsou retro obklady. I ze zmiňovaných dlaždiček o hraně 10 cm se dají vytvářet zajímavé vzory a různě je kombinovat. Retro obklady jsou zkrátka nesmrtelnou stálicí. Rustikální obklady do kuchyně nikdy nezklamou.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Slavný filmový režisér si postavil dřevostavbu snů. Svůj ranč však ostře střeží před fanoušky

Kov pro hi-tech styl

Ovšem pokud milujete v kuchyni moderní hi-tech styl, můžete si dopřát obklady třeba i v podobě hliníkové nebo nerezové desky. Zde ovšem poměrně náročná údržba kvůli všudypřítomným otiskům prstů, které se špatně myjí. Navíc proti škrábancům se nijak neubráníte. Proto je keramika nejoptimálnějším řešením. Nepodléhá tak snadno zkáze.  

Bude Vás zajímat: Moderní i rustikální kuchyně: Fotogalerie plná inspirace

Ideální souhra obkladů a vybavení kuchyně

Soulad v kuchyni můžete docílit i tím, že použijete na obklady za pracovní plochu stejný nebo velmi podobný materiál jako na pracovní desku. Díky vhodné barevné kombinaci všechno dobře ladí. Nejstandardnějším řešením jsou velké formáty nebo drobná mozaika do kuchyně. Prim v těchto případech hraje velká nabídka, a to jak v barvách, tak v dekorech.

Vydáno dne:
24.08.2015

Photocredit: Shutterstock

2

Dětské pokoje: Inspirace a fotogalerie

Jak vybavit dětský pokoj pro své potomky? Přinášíme malou inspiraci... Číst více →



Malování pokojů a stěn – nápady, inspirace a fotogalerie

Řešíte jak vymalovat váš pokoj a hledáte inspiraci? Najdete ji zde... Číst více →



Moderní i rustikální kuchyně: Fotogalerie plná inspirace

Kuchyně je centrem každého bytu nebo domu. Setkává se v ní celá rodina.. Číst více →



Obývací pokoje: Fotogalerie, inspirace, trendy

Řešíte jak vybrat nábytek, osvětlení nebo křesla do vašeho obývacího pokoje?.. Číst více →



Ložnice: Inspirace a fotogalerie pro moderní ložnice

Hledáte inspiraci pro zařízení vaší ložnice? Jaké použít barvy.. Číst více →



Samolepicí tapety na zeď i nábytek: 7 důvodů proč je pořídit

Samolepicí tapety jsou oblíbené jak na zeď tak i na nábytek. Jaké mají samolepicí tapety výhody a jak s nimi zacházet se dozvíte zde... Číst více →



Vinylové tapety jsou dobrým řešením do koupelny i kuchyně

Hledáte tapety do kuchyně nebo koupelny? Vinylové tapety jsou výborným řešením. Proč zrovna vinylové, se dozvíte v tomto článku... Číst více →



Designové digestoře jako ze sci-fi filmu. Nechte se unést!

Podívejte se pod pokličku světa designových digestoří. Neuvěříte, jaké netradiční kousky si domů lidé pořizují... Číst více →



Obklady z mozaiky v koupelně či kuchyni dělají zázraky. A to už několik století.

Jak si obložit koupelnu obklady z mozaiky, jaké materiály a jaký postup se při obkládání doporučuje – aneb vše o mozaikách... Číst více →



55 kuriozit ze dřeva – neuvěříte, co všechno se z něj dá vyrobit

Dřevo jako prastarý materiál představuje výzvu pro mnohé tvůrce a umělce. Jak se s ním někteří popasovali se můžete podívat v následujícím článku s inspirativními fotografiemi... Číst více →