HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Obývací pokoje: Fotogalerie, inspirace, trendy

Nejsilnějším trendem v oblasti obývacích pokojů je jednoduchost. Při tvorbě interiéru svého obývacího pokoje vsaďte na lehkost. Vyvarujte se přeplácanosti, stěnám plným obrázků a kredencům plných artefaktů pochybné kvality. Chcete-li umělecký předmět, vyberte jeden či dva, které mají švih a vhodně doplní celý interiér, nebo s ním naopak vytvoří zajímavý kontrast. Více inspirace a tipů pro váš obývací pokoj najdete v této fotogalerii.


Obývací pokoj inspirace
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Dee Speed (Flickr)

Jak vymalovat obývací pokoj?

Neexperimentujte ani nijak s malbou, bílá či jemné pastelové tóny jsou optimální a umožní vám bez potíží zkusit různé varianty nábytku, aniž by působily protichůdně proti ladění stěn. Strohost a minimalismus vytváří prostor pro fantazii, dává svobodu pracovat třeba s osvětlením obývacího pokoje zajímavou stojatou lampou.

Fotogalerie:

i Foto: Dee Speed (Flickr), Dunelm UK, Society6, Cartell Hairs

TIP: Fotogalerie plná inspirace pro malování pokojů

Kolik nábytku do obývacího pokoje?

Nenechte se svazovat přemírou předmětů a kusů nábytku. Vzdušnost zařízení je hlavním ze současných hesel moderních obývacích pokojů. Stačí jeden dva kusy – křesla do obývacího pokoje nebo sedací souprava. Stěna, třeba vestavěná. Knihovna, konferenční stolek. Stačí.

Nezahltíte-li místnost nábytkem, můžete si dovolit třeba i kontrast hypermoderní kožené sedací soupravy se starožitným dřevěným stolkem. Bude působit výborně.

Chcete přidat dřevo do vašeho interiéru? Prohlédněte si dřevěné sedačky a lavičky

Jaké interiéry obývacích pokojů dnes letí?

Rustikální, venkovský, country styl. Líbí se vám? Hlavní roli v luxusním obývacím pokoji dnes často hraje dřevo, s ním je důležité sladit ostatní prvky. Důležité je pak doladit i celý styl bydlení, aby váš country obývák nepůsobil jako facka proti kuchyni nabité hypermoderními spotřebiči.

Také venkovský styl se však dá také vhodně zkombinovat s modernou, třeba staré proutěné křeslo s jinak novou sedací soupravou. Chce to ale trochu citu a nadhled při vybírání jednotlivých kusů nábytku.

Chcete netradiční nábytek? Inspirujte se ve fotogalerii nábytku z palet

„In“ je retro styl i minimalistická moderna a extravagance

Podobně jsou „in“ i různé retro styly, kdy se pro váš obývací pokoj můžete inspirovat v dobách našich maminek či babiček. Retro prvky se dají přizpůsobit moderní době novým nátěrem nebo barevným oživením a budou vypadat úchvatně.

Ale pozor: Moderní nábytek do obývacího pokoje však již nejsou členěné obývací stěny jako kdysi, kdy měly za úkol ukrýt všechno od televizoru přes suvenýry z dovolené, cédéčka až po knihy. Ty současné mají podobu malých většinou nízkých, ale často podlouhlých skříněk.

Chcete-li být trochu kreativní, nebojte se třeba neobvyklých doplňků na stěnách. Podívejte se, jaké zajímavé nápady vám servíruje naše fotogalerie.

Vydáno dne:
03.08.2015

Photocredit: Dee Speed (Flickr)

2

Moderní bytové interiéry: Fotogalerie plná inspirace

Jakým směrem jdou moderní bytové interiéry? Podívejte se na fotky, trendy a inspiraci... Číst více →



Nábytek z palet: Fotogalerie plná nápadů a inspirace

Líbí se vám nábytek z palet? Hledáte nápady a inspiraci?.. Číst více →



Dětské pokoje: Inspirace a fotogalerie

Jak vybavit dětský pokoj pro své potomky? Přinášíme malou inspiraci... Číst více →



Malování pokojů a stěn – nápady, inspirace a fotogalerie

Řešíte jak vymalovat váš pokoj a hledáte inspiraci? Najdete ji zde... Číst více →



Moderní i rustikální kuchyně: Fotogalerie plná inspirace

Kuchyně je centrem každého bytu nebo domu. Setkává se v ní celá rodina.. Číst více →



Ložnice: Inspirace a fotogalerie pro moderní ložnice

Hledáte inspiraci pro zařízení vaší ložnice? Jaké použít barvy.. Číst více →



Obklady do kuchyně: Inspirace, trendy a tipy

Hledáte inspiraci pro vaše obklady do kuchyně? Naleznete zde... Číst více →



Tapety na zeď: Návod jak na to

Rozhodli jste se pro tapety na teď. V tomto článku se dozvíte, které tapety jsou vhodné do jaké místnosti a řekneme si správný postup při tapetování... Číst více →



Ratanový nábytek do interiéru: Fotogalerie a praktické rady

Zvažujete do vašeho interiéru ratanový nábytek? Zde zjistíte jaké má ratanový nábytek výhody a nevýhody a inspirujete se v bohaté fotogalerii... Číst více →



Předsíňový nábytek: Fotogalerie plná inspirace

Vytvořit stylovou a funkční předsíň není otázkou investice do drahého nábytku. Jde hlavně o nápad a inspiraci. Oboje najdete v tomto článku a fotogalerii... Číst více →