HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Aktuality ze světa dřevostaveb

Díky Dřevostaviteli vám neunikne žádná důležitá událost ze světa dřevostaveb. Sledujeme pro vás důležité veletrhy, výstavy, konference a setkání, na kterých jsou dřevostavby hlavním nebo důležitým bodem programu. Nepropásnete tak důležité novinky, které jsou v oblasti výstavby dřevostaveb právě aktuální.


Dodavatelé energií využívají nevědomosti spotřebitelů. Padají i milionové pokuty
Dodavatelé energií během krize využili nelehké situace svých zákazníků a nechali se často zlákat k nekalým, či dokonce agresivním obchodním praktikám.

Na stavební povolení se nemusí čekat roky. Hotovo může být i za pár dnů
Češi pokládají délku povolovacích procesů za otravnou a nepřiměřenou. Podle nového průzkumu však povolení stavby trvá mnohem kratší dobu, než si většina lidí myslí.

Vedle Národního divadla bude stát nová konstrukce. Prosadila si ji mladá trojice z Prahy
Jaké nejzajímavější dřevostavby v poslední době vyrostly v Česku a na Slovensku? Jak se tento obor posunul? Odpověď nabídnou přednášky i výstavy konající se v rámci Salonu dřevostaveb

Nový stavební zákon děsí stavaře. Čekání na podpis v Bruselu může proces ještě více zkomplikovat
Zmatek, chybějící informace a mnoho nedostatků. Tak hodnotí stavaři nový stavební zákon, který nabyl účinnosti na začátku letošního roku.

Správným používáním baterií lze zvýšit jejich výdrž na několikanásobek
Bez baterií se náš každodenní život jen tak neobejde. Přečtěte si, jak je správně používat, aby vám vydržely co nejdéle a zbytečně se neničily.

Festival Den architektury letos připomene odkaz Franze Kafky i dílo Karla Hubáčka nebo Josefa Fanty
Letošní 14. ročník Dne architektury se uskuteční s podtitulem „Proces proměny“. Odkazuje tak mimo jiné na 100. výročí úmrtí Franze Kafky.

Moderátor splachující kýblem, statisíce volných bytů i elektřina zadarmo – to jsou zářezy z minulého týdne
Rozhovor s Petrem Vackem, snížení úrokových sazeb, půl milionu nových bytů a elektřina zdarma. To jsou zářezy z minulého týdne. Udělejte si dobrý čaj nebo kávu a jdeme na to.

Jak na energeticky úsporný domov, zelenou střechu či dřevostavbu? Poradí veletrhy For Pasiv a For Wood
Ve dnech 15. až 17. února v PVA EXPO Praha návštěvníci například zjistí, kdy se vyplatí fotovoltaika, jak stavět či rekonstruovat úsporný dům, co dokáží zelené střechy i kvalitní okna nebo jaké trendy přinášejí dřevostavby.

S doplácením za energie sousedů je konec. Nová vyhláška se rozhodně nebude líbit všem
Přestalo vás bavit platit za jinou domácnost? Nový systém by měl být spravedlivější a podporovat domácnosti v šetření. Kdo všechno na nových podmínkách vydělá?

Úrokové sazby únor 2024: Jakou dostanete aktuálně nejlepší sazbu – tabulka ke stažení
Jak dopadne čtvrteční zasedání ČNB, na kterém se bude rozhodovat o nastavení nových úrokových sazeb? Podle odborníků by mohly sazby v průběhu roku klesnout na 4–4,5 %.

Veletrh Střechy-Solar-Řemeslo představí největší množství exponátů ve své historii
Veletrh zaměřený na spektrum oborů spojených se střechami, řemeslem a moderními systémy pro úspory energií proběhne 15.–17.2. 2024 na výstavišti v Praze Letňanech a oslaví 25 let od svého vzniku.

Dukovany zvýší výkon. Elektřina navíc pokryje spotřebu 100 000 českých domácností
Jaderná elektrárna Dukovany se rozhodla trochu přitopit. Tento malý krok v teplotě však znamená velký skok pro výkon, který se zvýší o statisíce megawatthodin.

Nenechávejte protékat drahé energie ve vaší domácnosti do prázdna. Navštivte veletrh úspor v Hodoníně
Uvažujete o tepelném čerpadle, fotovoltaice, rekuperaci? Spolehlivou odpověď najdete tento pátek a sobotu na Veletrhu úspor Stavba–Teplo–Energie v Hodoníně.

V Česku je 860 tisíc neobydlených bytů. Stát má s nimi velké plány
Na jedné straně stojí statisíce neobydlených bytů a na straně druhé se mluví o bytové krizi. Byty jsou přitom často v dobrém stavu. Kde je tedy problém?




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů