HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Stavba dřevostavby

Provedeme vás stavbou dřevostavby krok po kroku – od návrhu přes projekci až po samotnou výstavbu dřevostavby. Poradíme vám v otázkách volby typu dřevěných konstrukcí a zaměříme se na detaily, na které byste si měli při stavbě dřevostavby dávat pozor.


Podsklepit nový dům nebo ne? Společně najdeme správnou odpověď
Když se rozhodnete stavět dům, musíte si položit otázku, zda ji podsklepit, nebo ne. Neměli byste se ale rozhodovat jenom s ohledem na peníze.

Dřevostavba svépomocí: Kolik opravdu stojí a kde můžete ušetřit?
Stavět dům vlastníma rukama může ušetřit peníze, ale přidat na starostech. Jaké fáze stavby si pohlídat a na co si při stavbě dát pozor?

Stavíte pasivní dům? Nová zelená úsporám vám přispěje až 450 tisíc korun
Na stavbu pasivního domu můžete do roku 2021 získat dotaci z Nové zelené úsporám. Stát vám přispěje až 450 tisíc korun. Jaké jsou podmínky a jak o dotaci zažádat?

Jaká je životnost dřevostaveb?
Jak dlouho bude stát vaše dřevostavba? Do životnosti dřevěných konstrukcí promlouvá vlhkost a kvalita provedené práce. Jak? Dočtete se v článku.

Bydlete chytře a nechte svá okna vydělávat!
Jak ušetřit při výběru oken? V článku se dozvíte, kam okna umístit, jaké vybrat zasklení i na co si dát pozor, aby vám vaše okna přinesla tepelné zisky.

První interaktivní on-line kurz o stavbě domu je na světě!
Nový unikátní kurz Stavíme dům aneb 6 kroků k vlastnímu bydlení vás seznámí s tím, co vás při stavbě domu čeká, na co si dát pozor, i jak šetřit peníze.

Dřevěné příhradové vazníky: Proč stále častěji nahrazují klasický krov?
Dřevěné příhradové vazníky jsou čím dál tím častějším řešením střešní konstrukce. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody v porovnání s klasickým krovem?

Detail: Napojení obvodové stěny a stropní konstrukce
Stavíte dřevostavbu a řešíte napojení obvodové stěny na konstrukci stropu? Pokud si nejste jistí, jak na to nezoufejte a přečtěte si doporučení odborníků.

Detail: Napojení obvodové stěny na základovou desku
Stavíte dřevostavbu a řešíte napojení obvodové stěny na základovou desku? Pokud si nejste jistí, jak na to nezoufejte a přečtěte si doporučení odborníků.

Lešení: Jaké jsou druhy a možnosti (montáž)
Potřebujete lešení a nevíte jaký typ zvolit? Co je to haki lešení a jak se liší od hliníkového lešení? Podíváme se i na pojízdné lešení a dozvíte se ceny.

Dřevostavbu na klíč nebo hrubou stavbu? Odpovídá Petr Novák
Vybíráte dřevostavbu a zvažujete, zda zvolit dřevostavbu na klíč nebo si nechat si postavit hrubou stavbu? Zajímavý názor najdete v tomto článku.

Video: Stavba skeletové dřevostavby
Jak se staví skeletová dřevostavba? V Americe je to velmi běžný způsob stavby zvaný Timber Framing.

Video: Překrásné japonské tesařské umění
Ukázka dokonalého ručního opracování dřeva podle tradičních japonských postupů.

Video: Největší test výškové dřevostavby při zemětřesení!
Podívejte se na první výškovou dřevostavbu na světě, která byla testovaná při zemětřesení.

Rozhovor o dřevostavbách: Jak a proč se zaměřit na kvalitu?
Proč si nejen mladí lidé oblíbili dřevostavby a jak se zaměřit na jejich kvalitu? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá pan Vratislav Blaha.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů