HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Stavba dřevostavby

Provedeme vás stavbou dřevostavby krok po kroku – od návrhu přes projekci až po samotnou výstavbu dřevostavby. Poradíme vám v otázkách volby typu dřevěných konstrukcí a zaměříme se na detaily, na které byste si měli při stavbě dřevostavby dávat pozor.


Úplně jiná dřevostavba: Návrh tvaru a konstrukce nulového domu
Pravděpodobně budete překvapeni, jak snadné a levné je postavit zdravý a ekologický dům, který má takřka nulový provoz. Podívejte se s námi na návrh úplně jiné dřevostavby.

Pasivní domy – promyšlený návrh domu rozhoduje o kvalitě celé stavby
Jak správně navrhnout dispoziční uspořádání? Jak umístit dům na pozemek, abychom co nejvíce ušetřili? A jaké další věci je dobré si při kvalitním návrhu moderního domu pohlídat?

Fotopříběh: Postup výstavby rámové dřevostavby two-by-four
Pojďte se podívat na to, jak probíhala výstavba dřevostavby systému two by four. Přinášíme vám podrobný fotopříběh, jak se stavěl rodinný dům.

Pasivní domy – základní principy
Chystáte se stavět? Požadujete od svého nového domu komfort, zdravé vnitřní klima a zkrácenou topnou sezónu? Pak je pro vám pasivní dům ta pravá volba. Podívejte se na to, jaké jsou jeho základní principy.

Fotopříběh: Typická americká dřevostavba a postup její výstavby
Dřevostavby jako rodinné domy určitě znáte i z mnoha amerických filmů a seriálů. Pojďte se podívat v našem fotopříběhu, jak se takový dům staví a jak ho lze útulně zařídit.

Zkušenosti z českých dřevostaveb: Udělali byste dnes něco jinak?
Zeptali jsme se zkušených stavebníků, co by dnes udělali na svém domě jinak, kdyby znovu stavěli. Přečtěte si cenné informace, jakých chyb se při stavbě domu vyvarovat.

Zkušenosti z českých dřevostaveb: Majitelům jsme položili 3 otázky na tělo
Jaké jsou zkušenosti lidí, kteří si už dřevostavbu postavili? Máme pro vás exkluzivní informace od těch, kteří si stavbou rodinného domu prošli na vlastní kůži.

Dřevostavba svépomocí – jak si s ní poradil pan Tomáš?
Přemýšleli jste o stavbě dřevostavby svépomocí? Máme pro vás exkluzivní rozhovor s panem Tomášem, který si svoji dřevostavbu postavil vlastníma rukama. Jaké jsou jeho zkušenosti?

Atika ploché střechy – postup výroby a montáže
Řešíte atiku ploché střechy na novém domě? Máme pro vás jednoduchý návod včetně výkresové dokumentace, jak zvládnout výrobu a montáž atiky svépomocí bez odborných znalostí či složitého vybavení.

Rozhovor s hvězdou alternativního bydlení: Domky oblých tvarů stavím ze dřeva a hlíny
Dům plný přírodních prvků ve tvaru oranžové kopule a útulný dřevěný domek na kolech – seznamte se s prací Steva Areena – nadšence do alternativního bydlení.

5 mýtů o dřevostavbách: Hoří rychleji než zděné domy?
O dřevostavbách se toho povídá hodně. Mají nižší životnost. Zničí je houby. Rychle shoří. Nic z toho není pravda. Vysvětlíme proč.

Co je to standardní dřevostavba a kolik stojí?
Jak vypadá standardní dřevostavba a co od ní můžeme očekávat? A kolik bude stát? Dozvíte se z průzkumu českého trhu dřevostaveb.

Co se stane, když stavbu řídí umělá inteligence, která se učí z cizích chyb?
Prohlédněte si program, který vám poradí, co se dá na vašem stavebním plánu zlepšit. Alice umí pohotově poradit, když věci nejdou podle plánu.

Řízení a kontrola kvality dřevostaveb realizovaných v ČR
Pro obor dřevostaveb je důležitá certifikace, zda výrobek vyhovuje normám, případně jiným normativním dokumentům. Z jaké legislativy se vychází a co je třeba dodržovat?

Podsklepit nový dům nebo ne? Společně najdeme správnou odpověď
Když se rozhodnete stavět dům, musíte si položit otázku, zda ji podsklepit, nebo ne. Neměli byste se ale rozhodovat jenom s ohledem na peníze.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů