HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Bílá kuchyně je nepřekonatelným trendem – inspirace pro různé styly

Bílá barva je neutrální a hodí se prakticky všude. Volba materiálu, který s touto kuchyní zkombinujete, je jen na vás. Nejčastěji se volí přírodní vzhled, což nás přivádí k příjemnému dřevu. Které dřeviny se používají, jak zvolit vhodné kombinace a jak rozeznat různé styly? To vše se dozvíte v našem článku.


bílá kuchyně se dřevem inspirace
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Shutterstock

Krása a jemnost bílé barvy

Lámete si hlavu, proč spousta domácností volí bílou barvu do své nové kuchyně nebo koupelny, popř. jiných místností? Na jejím čistém povrchu lze přeci lehce vidět každá nečistota. Uklízet kuchyňskou linku musíte každou chvíli, nemluvě o šmouhách a otiscích prstů, které jdou vidět. Kde se tedy skrývají ty podstatné výhody?

Bílá je skvělou volbou hned z několika důvodů. Bílá má mnoho odstínů, i když se to na první pohled nemusí zdát. V rozsahu odstínů od čistě sněhově bílé přes mléčný tón až po magnóliovou (květinovou) barvu si zkrátka vybere většina z nás. Obecně bílá podvědomě vybízí k pořádku, což je jeden z důvodů volby bílé kuchyně. S bílou navíc můžete zkombinovat silné kontrasty barev i materiály různých struktur. Oblíbená je např. bíločerná kuchyně a stejně tak šedobílá kuchyně. V případě volby materiálů je poslední dobou v oblibě bílá kuchyně s dřevěnou deskou.

Jak by slušel vaší kuchyni tento robot? Vyzkoušejte si ho v interaktivním 3D modelu. Pomocí levého horního tlačítka si ho můžete umístit i přímo k vám na linku:

Bílá kuchyně se dřevem

O kuchyních se říká, že jsou srdcem našeho domova, čili bychom se v ní měli cítit dobře a komfortně. Zároveň vědecké výzkumy potvrzují, že má dřevo pozitivní účinky na lidské myšlení. Proč tedy nespojit potřebné s užitečným? Bílá kuchyně se dřevem se těší stále velké oblibě. Zaujala vás myšlenka bílé kuchyně se dřevem? Podívejte se do naší galerie, kde objevíte přes 80 fotografií bílých kuchyní v různých kombinacích i se dřevem.

Volba správného dřeva je důležitá a neměla by být podceňovaná. Vhodný výběr se posuzuje dle našich osobních preferencí. Pro samotnou výrobu kuchyně se používá dubové a bukové dřevo, díky jejich mechanickým vlastnostem (např. houževnatost). Z finanční stránky jsou nejvýhodnější měkká dřeva, což je např. smrk nebo borovice. Ovocné stromy, jako je např. třešeň, volí domácnosti z důvodu jejího specifického zbarvení. Nabídka exotických dřevin je také široká, hodí se třeba teak nebo wengé.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Chatu o šířce 4,8 m přestavěli i s omezeným rozpočtem na moderní domov pro čtyřčlennou rodinu

Lesklé kuchyně vs. matné kuchyně

U této volby se názory lidí často rozcházejí. V trendu jsou oba tyto typy kuchyní, záleží na vašem vkusu. Máte-li blízko k dramatičnosti a jste energické a živé povahy, bude pro vás ideální volbou lesk odrážející všechna světla v místnosti. Naopak, pokud jste příznivcem klidu, ticha a jemnosti, patříte do skupiny milovníků matných kuchyní, u kterých světlo s povrchem kuchyňské desky splyne. 

Jaké kuchyně mají největší úspěch?

Bílé kuchyně vyniknou ve všech možných stylech. Potrpíte si na luxus, minimalismus, nebo máte malé prostory a omezený rozpočet? Ani u jedné ze zmíněných situací nebude problém.

Bílá rustikální kuchyně

Rustikální kuchyně patří mezi nejvíce oblíbené, jelikož navozují tu pravou atmosféru pohodového domova. V designu rustikální kuchyně se vrátíte zpět do minulosti a připomenete si staré dávné časy. Mezi typické prvky patří barevné varianty korpusu a jemné detaily. Dřevěné prvky jsou do takové kuchyně jako dělané.

Rustikální styl bydlení aneb vneste přírodu i k sobě domů

Bílá kuchyně Provence

Kuchyni v provensálském stylu si můžete lehce zaměnit s kuchyní rustikální, neboť jsou si velice podobné. I zde jsou opět velice podstatné doplňky a různé detaily. Kuchyně si je velice blízká i s venkovským stylem. Jestliže se vám líbí odstíny fialové, zelené, béžové nebo azurové a přírodní materiál je vám blízký, Provence kuchyně bude tou pravou pro vás.

Provensálský styl bydlení – to není jen levandule, bílá patina a pastelové tóny

Bílá kuchyně styl vintage

Vintage styl kuchyně nebude tolik atraktivní pro perfekcionisty a milovníky pořádku. Popis by mohl odpovídat decentnímu chaosu, jelikož se zde kombinují různé druhy nábytku, okaté detaily a pastelové odstíny barev. Masivní nábytek si zde také najde své místo. Můžeme říci, že vintage styl je přesným opakem minimalismu.

Skandinávské kuchyně

Skandinávské kuchyně jistě všichni známe. Spojují jednoduchost, klid a eleganci s praktičností a čistou. Tento styl je pro bílé kuchyně jako dělaný. Není tu prostor pro mnoho detailů a zdobení. Podstatné je naopak využití dřevěného materiálu. Můžete si i vyhrát si s textiliemi.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Chatu o šířce 4,8 m přestavěli i s omezeným rozpočtem na moderní domov pro čtyřčlennou rodinu

Bílá kuchyně na míru

Naskytuje se samozřejmě varianta kuchyně na míru, kterou ocení především majitelé menších či atypických bytů. Celý návrh je tedy na vás, můžete povolit uzdu kreativitě a nejste prakticky ničím omezováni. Je zde ale nutné zvážit samotnou finanční stránku věci, jelikož se ceny kuchyní na míru podstatně liší o cenu za truhlářské práce.

Aktuální trendy v kuchyních

Bílá rohová kuchyně, kuchyně s ostrůvkem nebo bílá kuchyně s tmavou či dřevěnou deskou jsou na prvním místě v našem žebříčku trendů. Oblíbené jsou také minimalistické kuchyně, kuchyně s vysokým leskem a šedými odstíny. Prohlédněte si nejrůznější varianty bílých kuchyní v naší bohaté fotogalerii.

Kuchyňská linka a boj s centimetry, jste připraveni? Pomůžeme vám

Vydáno dne:
12.01.2022

Photocredit: Shutterstock

11

Jídelní židle: Žhavé tipy a trendy

Sháníte nové jídelní židle? Co musí židle do jídelny nebo kuchyně splňovat a jaké jsou současné trendy se dozvíte v tomto článku... Číst více →



Barové židle do kuchyně: Fotogalerie a tipy pro výběr

Jak a podle čeho vybrat správné barové židle do vaší kuchyně? Kolik barové židle stojí a na co si dát pozor se dozvíte v tomto článku. Inspirovat se můžete ve fotogalerii... Číst více →



Obklady do kuchyně: Inspirace, trendy a tipy

Hledáte inspiraci pro vaše obklady do kuchyně? Naleznete zde... Číst více →



Bez digestoře to není ono. Pořiďte si odsavač par a vyhněte se zápachu v kuchyni

Zařizujete kuchyni a chcete předejít zápachu a usazování mastnoty? Digestoře nad sporáky dnes už umí nejen odsávat, ale také zkrášlit prostor. Vyhraje u vás odsavač par s recirkulací vzduchu, nebo komínová digestoř?.. Číst více →



Designové digestoře jako ze sci-fi filmu. Nechte se unést!

Podívejte se pod pokličku světa designových digestoří. Neuvěříte, jaké netradiční kousky si domů lidé pořizují... Číst více →



Kuchyně: některé trendy vás možná překvapí

Černá barva, kontrast materiálů, chytré spotřebiče a minimalismus. Podívejte se na nové trendy v kuchyních, budou se vám líbit... Číst více →



Bydlení podle Feng Shui: čistá kuchyně zlepší nejen vaše zdraví, ale i finanční situaci

Kuchyně je ve Feng shui nejdůležitější místností v domě. Kromě zdraví a vitality má vliv i na naše bohatství. Více v našem článku... Číst více →



Kuchyně v českých dřevostavbách – nahlédněte do dvaceti domácností

Jak bydlí Češi a jaké si nechávají navrhnout kuchyně do svých nových dřevostaveb? Podléhají trendům, nebo spíše svým zvykům? Nahlédněte s námi do 20 různých českých kuchyní v pestré fotogalerii... Číst více →



Kuchyňské pracovní desky – materiály, novinky, ceny

Jakou vybrat pracovní desku do kuchyně? Jaké vlastnosti mají různé materiály, jaké jsou novinky v této oblasti a jaká je jejich cena?.. Číst více →



Venkovní zahradní kuchyně – inspirace, rady a tipy nejen pro stavbu svépomocí

Dlouho uvažujete o stavbě venkovní kuchyně? Velký sen, který jste se rozhodli zrealizovat, nebo ještě stále váháte? Článek s inspirací jak začít, pokračovat a na co si dát třeba pozor... Číst více →