HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Nový bungalov 5kk snižuje cenovou laťku a nabízí dostupné bydlení i pro střední třídu

Moderní bungalov se vyhoupl na vrchol žebříčku typových domů a není se čemu divit. Získal mnoho kladných referencí, ve kterých si majitelé vychvalují hlavně promyšlenou dispozici v kombinaci se samotnou cenou typového domu. V článku naleznete mimo jiné i mnoho realizovaných projektů po celé České republice.


Bungalov 5kk
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

Realizace najdete po celém Česku

Katalogový dům Vela 115 s jednoduchou dispozicí 5+kk zaujal nejednu rodinu po celé České republice. Zastavěná (136 m2) a užitná plocha (114 m2) domu je dostačující a přímo ideální pro čtyřčlenné rodiny. Ty si stavbu velmi vychvalují a některé z nich poskytly stavební společnosti kladnou referenci i fotografie, na které se můžete podívat v galerii níže.

Špičková kvalita je zde standardem – skladba obvodové stěny

Rodinný dům je postavený speciální technologií, která udržuje v interiéru příjemné klima po celý rok. Zároveň tepelná izolace zaručuje pohodlné bydlení s velmi nízkými náklady na vytápění. Prohlédněte si difuzně otevřenou skladbu stěny zde.

1. Silikonově-pryskyřičná omítka – umožňuje průchod vodních par z interiéru ven a naopak zabraňuje vstupu vlhkosti do konstrukce.
2. Kvalitní dřevovláknitá deska – vysoká objemová hmotnost v zimě výborně izoluje a v létě zabraňuje přehřívání.
3. Tepelněizolační deska – izolace není prašná, eliminuje vdechnutí vláken.
4. Dřevěná smrková konstrukce – kvalitní vysušené smrkové dřevo v KVH nebo BSH provedení.
5. Parobrzdná deska – prvek konstrukce umožňující pozvolný průchod vodní páry konstrukcí.
6. Tepelněizolační deska.
7. Instalační a izolační předstěna (60 mm) – zabezpečuje vedení instalačních rozvodů bez porušení parobrzdné vrstvy.
8. Fermacellová deska – nadstandardně vyhovuje také bodovému zavěšování předmětů na stěny.
9. Interiérová povrchová úprava – bílý nátěr.
10. Modřínové zakládací trámy – zakládací trámy z kvalitních KVH vysušených modřínových profilů, které odolávají vlhkostním tlakům.

Dřevěný obklad domu jako třešnička na dortu

Obdivné pohledy si vyslouží volba dřevěného obkladu, který stavbě dodá dokonalý vzhled a eleganci. Sibiřský modřín se využívá především pro svou dlouholetou životnost. K dokonalosti a modernímu vzhledu dotáhly návrh dřevostavby venkovní žaluzie s elektrickým ovládáním.

Až půjdou děti spát, dospělí budou mít dostatek soukromí

Moderní bungalov má půdorys ve tvaru obdélníku o rozměrech 15,2 x 9,0 m. Interiér je promyšleně dispozičně rozdělen na společenskou a klidovou část, ve které jsou umístěny ložnice.

Ze zádveří se dostanete na samostatné WC a do hlavní obytné místnosti. Zde se odehrává veškerý rodinný život – obývací pokoj je propojený s jídelnou i kuchyní do tvaru U. Chytře umístěná je také menší čtvercová spíž. Ve druhé polovině domu jsou tři dětské pokoje, ložnice, koupelna s druhým WC a větší technická místnost.

Domácí atmosféru vytvoří krbová kamna, která bez problémů vytopí celý dům. Spousta domácností však upřednostňuje kombinovanou volbu s centrální rekuperací a teplovodním podlahovým vytápěním v celém domě.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Chatu o šířce 4,8 m přestavěli i s omezeným rozpočtem na moderní domov pro čtyřčlennou rodinu

Něco se vám nezdá? Tak proveďte individuální úpravy

Pokud vám nevyhovuje půdorysné řešení, nevěste hlavu. Ať už potřebujete zvětšit okna, upravit dispozici nebo rovnou změnit rozměry celého domu, pro stavební společnost to není žádný problém. Obrovskou výhodou je skutečnost, že typové a individuální domy se cenově neliší. Prohlédněte si vizualizace interiéru rodinného domu níže.

Cena domu až na prvním místě. Vsaďte na all inclusive

Bungalov realizuje stavební společnost ve třech stupních dokončenosti:

  • stavba Start (hrubá stavba),
  • stavba Plus (na dokončení),
  • dům All inclusive (na klíč).

Cena rodinného bungalovu 5+kk je ve variantě Start (hrubá stavba) 2.691.300,- Kč, další podrobnosti o domě včetně ceny za All inclusive nalezete zde. Uvedená cena je včetně DPH. Zda si od firmy necháte postavit i základovou desku, nebo si ji zrealizujete sami podle námi dodané projektové dokumentace, to je čistě na vás.

Aktuálnost cen je potřeba vždy prověřit se stavitelem domu, jelikož se trh se stavebními materiály neustále vyvíjí. Stavební společnost staví dřevostavby už 30 let a má za sebou přes tisíc úspěšných staveb i spokojených majitelů.

Seriál Nejoblíbenější domy v Česku

Zaostřeno na rodinné domy, které získaly nejvíce hlasů od našich čtenářů. Kompletní přehled těchto typových domů naleznete v soutěžním katalogu.


Vydáno dne:
10.11.2023

Photocredit: Katalog projektů Dřevostavitele (se souhlasem)

6

Fasádní palubky: Modřín, smrk nebo tropické dřevo?

Jaké dřevo je na fasádní palubky nejlepší? Jaké máte možnosti?.. Číst více →



Modřínová terasová prkna – jasná volba při stavbě stylové terasy u domu svépomocí

Moderní a stylová konstrukce modřínové terasy u domu ve svahu byla hotová za 3 měsíce. Petr ji zvládl postavit svépomocí pro svoji kamarádku Eriku. Kolik by stál materiál na takovou terasu při dnešních cenách?.. Číst více →



Nejoblíbenější domy v Česku za rok 2022 – vedou bungalovy. Podívejte se dovnitř

Dřevěné domy – v druhé polovině roku 2022 veřejnost každý měsíc hlasovala a zde je výsledek. Která z těchto TOP dřevostaveb oslovila nejvíce vás?.. Číst více →



Klimatizaci zavrhl. „Za méně peněz mám lepší řešení,“ pochvaluje si stavař z Brna

Stavař Jakub z Brna trpěl v přehřátém podkrovním bytě. Zvolil jednoduché a levné řešení... Číst více →



Předokenní rolety: jednoduchý systém, který šetří tisíce v zimě i v létě

Jednoduchý systém, který tlumí hluk, stíní, chrání soukromí, a především šetří výdaje za energie. Může se jednat o tisíce korun ročně... Číst více →



Dům za 1,1 mil. si Lucie postavila na rodném Ostravsku

Paní Lucie nevěděla, co si počít, protože jí končilo nájemní bydlení. Po několika týdnech však nastal zvrat a ona přišla s novým nápadem. Použila peníze, které měla našetřené, a rozhodla se vzít osud do vlastních rukou. Uplynul rok a dnes bydlí v krásné dřevostavbě ve svém rodném kraji bez hypotéky na krku... Číst více →



Rodinný dům 4kk na klíč za 3,6 mil. Součástí je dřevěná terasa a garážový přístřešek

Výběr ideálního bydlení není jednoduchý úkol. Dům musí splnit nejen dispoziční požadavky, ale i specifické nároky budoucích majitelů... Číst více →



Moderní patrový dům (117 m2) se hodí i do starší zástavby. Bydlení pro 4–5 členné rodiny za dostupnou cenu

Nový patrový dům 5+kk s plochou 117 m2 nabízí 4 ložnice, 2 koupelny a nanejvýš prostornou obytnou místnost. Známe cenu i půdorys... Číst více →



Dali na doporučení a zvolili dřevostavbu místo cihly. Dnes Jaroslav s Petrem hodnotí své rozhodnutí

Byli nuceni postavit dům rychle, a odejít tak z centra rušné Prahy. Přestože jim štěstí ze začátku příliš nehrálo do karet, dokázali si postavit nádherný dům. V rozhovoru nám mimo jiné dali referenci a prozradili zkušenosti s firmou Atrium... Číst více →



Bydlení za socialismu – jak vypadalo a kolik skutečně stálo. Nedostupné byty nejsou fenomén pouze dnešní doby

Připomeňte si pomocí fotografií bydlení za socialismu a napište nám, které věci vám chybí a na které se nevyplatí ani vzpomínat... Číst více →