HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Jarní veletrhy bydlení, designu a zahrad začínají v Letňanech už 11. dubna

S jarní sezónou přichází ten pravý čas na úpravy interiéru i zahrady, proto si nenechte ujít a navštivte největší jarní souběh veletrhů bydlení designu a zahrad For Interior, For Garden a Design Shaker. Vystavovatelé z Česka i zahraničí nabídnou široký výběr nábytku interiérového i zahradního, doplňků a vybavení i trendy bytové či zahradní architektury. Nebudou chybět ani možnosti bezplatných konzultací s odborníky.


For Interior 2024
i Foto: For Interior

Jubilejní, již 20. veletrh nábytku, interiérů a bytových doplňků For Interior přinese široké portfolio stylů sedaček, postelí, nábytku do obývacích a dětských pokojů, ložnic i kuchyní. Představí se i doplňky, bytový textil a osvětlení nebo produkty určené pro úpravy interiéru – podlahy, akustické panely, materiály pro obnovu interiéru a mnoho dalších. Nabídku doplní současné trendy v podobě organických tvarů i materiálů, výrobky s propracovanou ergonomií i nábytek s mnohaletou tradicí nebo industriální produkty.

To nejlepší z interiérového designu

Výběrový veletrh interiérového designu Design Shaker předvede kombinaci oborových novinek od věhlasných designérů a společností i nových firem a tvůrců. Také letos půjdou ruku v ruce kreativita, inovace a inspirace s funkcionalitou. Jaké materiály použít do interiéru, aby byl funkční i zajímavý, to ukáže speciální expozice Material Market.

Dorazí řečníci z tuzemska i ze zahraničí

První den 11. dubna se koná od 13:30 konference Materiál + Trend určená interiérovým designérům, architektům, výrobcům a prodejcům nábytku a dalším profesionálům z oboru. Představí řečníky z tuzemska i zahraničí, např. skandinávského trend huntera Stefana Nilssona. Na jeho přednášku naváže Judith Van Vliet.

Získáte zdarma tipy od designérů pro letošní rok

Třetím zahraničním hostem bude Federic Scana. Velkolepý první den zakončí vyhlášení výsledků soutěže Czech Interior Award. V centru sekce nazvaném Design Café v Hale 4 se návštěvníci mohou zúčastnit přednášek, workshopů i prezentací. Zde proběhne v sobotu 13. 4. – přednáškový blok Mluvíme o designu. Získáte nejen tipy od designérů na zařízení interiérů, ale také pohled do toho, jak se formují trendy pro rok 2024.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Pořídili si krbovou vložku a tepelné čerpadlo. Za energie dají jen 3 000 Kč

Vše pro dokonalou zahradu

Zahradní stavby a architektura, zeleň, nábytek i údržbová technika jsou jedny z nejsilnějších oborů, které se prezentují na veletrhu For Garden. Jeho letošní ročník bude plný výrobků a novinek tradičních českých a zahraničních firem, ale také společností, které se zde představí poprvé. Návštěvníci se mohou těšit na velký výběr teras, pergol a zimních zahrad, stavebních materiálů, nářadí i zahradní techniky. Představí se firmy nabízející zahradní nábytek a doplňky, bazény, sauny i jímky na zadržování dešťové vody a další komponenty pro eko hospodaření. Veletrh bude skvělou příležitostí nejen pro profesionály v oboru, ale i pro všechny zájemce o krásné a funkční zahradní prostředí, kteří hledají inspiraci pro své projekty a úpravy venkovních prostorů.

Soutěž studentů středních zahradnických škol

V rámci čtyřdenního floristického programu v Hale 5 se bude druhý den veletrhu 12. dubna konat i soutěž studentů středních zahradnických škol Otvírání Jara s tématem Rok české hudby. Na pódiu uvidí návštěvníci mnoho slavných tváří a také exkluzivního hosta, operní pěvkyni Evu Urbanovou. Celý čtyřdenní program bude probíhat za vedení a moderace předního českého floristy.

Vstupenky na veletrh For Interior zdarma

Dřevostavitel jako mediální partner veletrhů For Interior, Design Shaker a For Garden nabízí svým čtenářům exkluzivně vstupenky zdarma. Stáhněte si volnou vstupenku zde. 

Vydáno dne:
08.04.2024

Photocredit: For Interior

1

Neznalost územních regulativů lidem bydlení značně prodražuje
Říká se, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Minimálně v jednom případě se to však může vymstít. Řeč je o souboru pravidel, který jsou široké veřejnosti poměrně málo znám a lidé se díky němu z nevědomosti často dostávají do problémů.

Dům za 1,1 mil. si Lucie postavila na rodném Ostravsku
Paní Lucie nevěděla, co si počít, protože jí končilo nájemní bydlení. Po několika týdnech však nastal zvrat a ona přišla s novým nápadem. Použila peníze, které měla našetřené, a rozhodla se vzít osud do vlastních rukou. Uplynul rok a dnes bydlí v krásné dřevostavbě ve svém rodném kraji bez hypotéky na krku.

Roky sbírali zkušenosti a poté si postavili roubenku, ve které se zastavil čas
Nedaleko Uherského Hradiště si nechali postavit překrásnou tradiční roubenku pro trvalé bydlení. Jaký je příběh Marty a Radka?

Rodinný dům 4kk na klíč za 3,6 mil. Součástí je dřevěná terasa a garážový přístřešek
Výběr ideálního bydlení není jednoduchý úkol. Dům musí splnit nejen dispoziční požadavky, ale i specifické nároky budoucích majitelů.

Koupit, prodat nebo vyčkat? Usnadnění dotací a zvýhodněné úvěry 2024 ovlivňují ceny nemovitostí
Blíží se nová vlna zájmu o dotace na opravu starých domů. Majitelé očekávají nával zájemců o koupi domů po babičce.

Úroková sazba letos spadne na 4 %. Zjistili jsme aktuální ceny bydlení v Praze a Brně
Podle odborníků mají úrokové sazby klesnout na maximálně 4 %. Takového procentuálního poklesu bychom se mohli dočkat v říjnu letošního roku.

Rodinný dům 4kk se základovou deskou v ceně? Výhodné řešení zaujalo veřejnost
V tomto případě je konečná cena opravdu konečnou cenou. Nebo se vám alespoň rozpočet na výstavbu nenavýší o půl milionu, který byste museli investovat do základové desky. Z moderního bungalovu se tak stává cenově dostupné bydlení pro čtyřčlennou rodinu.

Moderní patrový dům (117 m2) se hodí i do starší zástavby. Bydlení pro 4–5 členné rodiny za dostupnou cenu
Nový patrový dům 5+kk s plochou 117 m2 nabízí 4 ložnice, 2 koupelny a nanejvýš prostornou obytnou místnost. Známe cenu i půdorys.

Pořízením nepravidelného pozemku lze značně snížit cenu bydlení. Češi tuto možnost přesto stále opomíjí
Ceny stavebních pozemků už zkrátka s cenou dolů asi nepůjdou. Dopředu promyšlené rozvržení pozemku šetří peníze, zkracuje dobu výstavby a zohledňuje budoucí požadavky.

Některá tepelná čerpadla dokáží získat až 75 % tepelné energie zdarma
Chcete být in, být informováni o moderních způsobech bydlení, a zjistit, jak je možné uspořit energie? Na veletrhu Stavba – Teplo – Energie v Uherském Hradišti se představí více než 75 firem z oboru.