HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Život v dřevostavbě

Přečetli jste o dřevostavbách spoustu informací, ale stále jste nenašli odpověď na tu nejdůležitější otázku – Jak se v dřevostavbě vlastně žije? Jaký je rozdíl oproti zděné stavbě? Následující příspěvky jsou rozhovory s lidmi, kteří již v dřevostavbě žijí a kteří se o tuto zkušenost s vámi touto formou mohou podělit.


Dřevostavba byla jejich osudem: Dům nám postavili za dva týdny, pochvalují si manželé
Od rozhodnutí stavět až po hotovou dřevostavbu všechno běželo jako po másle. Přečtěte si, jak se to Monice a Vladimírovi povedlo.

Lada s Patrikem to nevzdali a dnes bydlí ve svém vysněném bungalovu
Na návštěvě u Lady a Patrika se budete cítit jako doma. Sympatická majitelka bungalovu nám prozradila, jak se její rodině v dřevostavbě žije.

Zuzana: Odstěhovali jsme se do dřevostavby za Prahu. Náš syn se díky tomu uzdravil
Postavili si dům nedaleko Prahy. Hotovo bylo za 4 měsíce a díky kvalitnímu vnitřnímu prostředí a čerstvému vzduchu se zlepšilo zdraví jejich malému synovi. Příjemným bonusem pak byl fakt, že dodrželi přesný rozpočet. Co by ale udělali jinak?

Dům ve stylu USA si postavili v Česku. Rozhodnutí hodnotí s odstupem
Po několika letech života v dřevostavbě v USA se rozhodli postavit si ji i doma. Je řešena nápaditě a obyvatelům dopřává soukromí. Navštivte ji dnes s námi.

Unikátní dřevostavba v České Kanadě inspirovaná severským stylem
Manželé Lea a Martin si splnili svůj sen o víkendové dřevostavbě ve skandinávsém stylu na pohádkovém místě v České Kanadě. Jak našli pozemek a jak probíhalo plánování a výstavba?

Jak se žije v dřevostavbě po šesti letech od nastěhování
Návštěva dřevostavby 6 let po dokončení. Majitelé jsou nadmíru spokojeni, oprav zatím nebylo potřeba a typový dům zcela vyhovuje.

Původní chalupa se rozpadala. Postavili si místo ní vysněné víkendové bydlení
Navštívili jsme nádhernou moderní dřevostavbu u vodní nádrže Slapy, kterou si nechali postavit manželé Lucie a Jan jako víkendový dům na místě původní staré chalupy. Proč stavěli s architektem a co mají na domě nejraději?

Petr: Banka nám dělala velké problémy. Kompromisy jsme ale dělat nechtěli
Mladá rodina si postavila ve středních Čechách moderní bungalov navržený na míru. Největší problémy měli na začátku s bankou. Proč se jim nedařilo získat hypotéku?

Mladá rodina bydlí v malém domku uprostřed lesů západně od Prahy
Bára s Jakubem vždy toužili po tom bydlet stranou od lidí v lesích. Svůj sen si splnili – postavili si menší domek v chatové oblasti. Co takový životní styl obnáší a je pro ně dům přestavený z původní chaty dostatečně velký?

Moderní chalupa je přivedla zpátky ke kořenům. Jaké na ně čekalo překvapení?
Chtěli mít místo, kde by trávili čas se svými vnoučaty. Ani ve snu je však nenapadlo, že na ně v průběhu stavby čeká úžasné překvapení. Co se přihodilo a jak se jim v moderní chalupě líbí? Přečtěte si rozhovor s majiteli domu o jejich příběhu a zkušenostech se stavbou.

Bungalov pro velkou rodinu – zvenku tradiční, uvnitř inteligentní
Navštívili jsme nově postavený prostorný bungalov 5+kk pro početnou rodinu ve středních Čechách. Jeho vzhled je tradiční, uvnitř však překvapí moderními technologiemi. Přečtěte si rozhovor s majiteli – Lucií a Markem.

Rodinný dům k nastěhování za 6 měsíců
Rodinný domek v Havlíčkově Brodě byl kompletně zrealizován za neuvěřitelných šest měsíců a majitelé jsou s výsledkem nadmíru spokojení. Jak dokázali dům tak bleskurychle postavit?

Slavný horolezec si se svou ženou postavil moderní roubenku z borovice
Navštivte s námi překrásnou moderní roubenku postavenou z netradičního dřeva – z alpské borovice. Majitelem této roubenky není nikdo jiný než legendární horolezec Zoltán Demján. Jak se mu bydlí ve dřevě?




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů