HLEDEJ
Přihlásit se HOBBY PROFI DŘEVOSTAVBY APLIKACE FIRMY VYBAVENÍ

Mladá rodina si zařídila bydlení s chytrou zdí, čtyřmetrovým stolem a obrovskou chodbou

Zcela na kraji rodných Českých Budějovic se majitelé rozhodli postavit prostornou jednopodlažní moderní vilku. Schovaná za vysokým betonovým plotem nabízí dokonalé soukromí a perfektně vybavené bydlení na míru přizpůsobené životu mladé rodiny.


Praktický interiér hlavního obytného prostoru
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
ⓘ Foto: inLab DESIGN

Majitelé si nechali od architektonického studia navrhnout velmi prostornou přízemní vilku s plochou střechou. Krásná stavba na samém okraji města už se chýlila ke konci a investoři trochu tápali v nejasném přechodu od architektonického návrhu k řešení interiéru. Jejich přáním bylo na rozlehlé místnosti naroubovat příjemné a praktické zařízení, které splyne s jejich životním stylem. Rozhodli se proto oslovit interiérové studio a nechali si od designérky navrhnout bydlení, kde se cítí dobře celá rodina. Prohlédněte si povedený výsledek v naší bohaté fotogalerii domu.

Fotogalerie:

ⓘ Foto: inLab DESIGN

Praktičnost na prvním místě

Hlavním požadavkem majitelů na celé bydlení byla praktičnost a nadčasovost. Rodina se dvěma dětmi a dvěma pejsky potřebovala interiér zařídit snadno udržovatelnými materiály, které dlouho vydrží. Důraz byl kladen na kvalitu provedení celé realizace a volbu barevného schématu, které vydrží atraktivní po dlouhou dobu bez ohledu na aktuální trendy.

Univerzální materiály a dekory

Jako hlavní materiál byla zvolena bílá dřevotřísková deska v kombinaci s dubovou dýhou. Tato kombinace byla doplněna o šedou barvu v různých texturách a odstínech. Výhodou těchto materiálů a barev je, že se velmi jednoduše kombinují. Snadno se takto zařízený interiér dá ozvláštnit libovolnými i výraznými doplňky. Díky nadčasové kombinaci základního vybavení interiér bude důstojně stárnout a i po letech bude působit svěže a moderně.

V kuchyni je i chytrá zeď

První a pro majitele nejdůležitější částí domu, kterou si přáli navrhnout, byla kuchyně. Měli jasno o materiálovém řešení v lesklé bílé, která byla doplněna o pracovní desku a zástěnu v imitaci betonu. Pracovní ostrůvek s dřezem je orientován směrem do obývacího pokoje. Celá kuchyně je přizpůsobena k příjemnému užívání jak pro dospělé, tak pro děti. Součástí je chytrá zeď –speciální magnetické ošetření stěny v kuchyni, na které je možné také psát nákupní seznamy nebo vzkazy.

Obklady nahradila tapeta

Kuchyně je propojena s jídelnou a obývacím pokojem, jejichž dominantou se stala televizní stěna spojená s jídelním koutem. Početná rodina vyžaduje velký prostor pro stolování, který jí byl dopřán díky na míru vyráběnému jídelnímu stolu, který se stal součástí úložné televizní stěny.

Původním záměrem obývacího pokoje bylo obložit stěnu za televizí a stolem bílým cihlovým obkladem. Ukázalo se však, že dělicí příčka neunese váhu vybraného obkladu. Volba tedy padla na tapetu. Po důkladném prostudování nabídky na trhu však bohužel žádná tapeta nevyhovovala požadavkům na minimalismus, proto designérka navrhla vlastní autorskou tapetu. Tapeta se díky svému jednoduchému, přesto výraznému vzoru uplatnila také na chodbě a v pracovně.

Přeměna neútulných koupelen

Velkým problémem, který majitelé po dokončení stavby řešili, byly koupelny. Ve chvíli, kdy oslovili interiérové studio, měli již objednané obklady, podlahy i zařizovací předměty. Obklady i dlažba byly zvoleny ve dvou tmavých odstínech šedé barvy a majitelé měli oprávněnou obavu, že místnosti budou působit chladně a neútulně. Interiér koupelen a WC byl proto doplněn o na míru vyráběný dubový dýhovaný nábytek. Nejen, že se tak podařilo maximálně využít úložné prostory, ale teplá barva a příjemná struktura dýhy vykouzlily z chladných a sterilních místností luxusní zázemí pro hygienu celé rodiny.

Chloubou domu se stala chodba

Dalším velkým otazníkem, před jehož řešením rodina stála, byla půdorysně naddimenzovaná vstupní chodba, s jejímž řešením si nevěděli rady. Do chodby bylo proto navrženo maximum úložných prostor, což ulehčilo ostatním místnostem. Chodba je opět laděna do kombinace bílé a dubového dřeva. Velké plochy skříní jsou doplněny na míru vyráběnými úchytkami z masivu. V chodbě je také použit systém věšáků v různých velikostech a výškách, aby posloužil jak dospělým, tak dětem. Ačkoliv si s chodbou majitelé zezačátku lámali hlavu, nyní se stala jejich oblíbenou místností, kterou si chválí i každá návštěva.

Čtyřmetrový pracovní stůl v domácí posilovně

Majitelé, aktivní sportovci, si přáli navrhnout také pracovnu spojenou s posilovnou, kde si přáli umístit velký pracovní stůl pro oba rodiče. V souladu se zbytkem interiéru byly použity totožné materiály a tapeta. Dominantou pokoje se stal čtyřmetrový dýhovaný pracovní stůl z jednoho kusu, jehož výroba a montáž nebyly vůbec jednoduché. Pracovní deska musela být vyztužena ocelovou konstrukcí a kvůli velkým rozměrům a váze byla celá montáž poměrně komplikovaná.

„Na našem interiéru nejvíce oceňujeme praktičnost. Máme celkem velký prostor, který působí jednoduše, elegantně a moderně. Vše je jednoduché na údržbu. I když máme dvě děti, obtisklé ruce jsou vidět jen málokdy. Oceňujeme hlavně originální řešení dlouhé vstupní chodby a její rozčlenění. Také se nám líbí velký jídelní stůl, který je zakomponován do obývací stěny,“ komentuje bydlení maminka Nikola.

p.s. Zajímají vás novinky z oblasti stavby, rekonstrukce a bydlení? Přijďte se inspirovat na Stavební veletrh ONLINE, který se koná 22.–23. 1. 2021. Vsupenku si můzete zatím registrovat zdarma, jejich počet je však omezen.


Líbil se Vám tento článek? Kupte redakci kávu! Stačí poslat SMS s textem KAFE na číslo 90211. Cena SMS je 39,- Kč. Děkujeme!


Autor:
Ing. Bára Baštová
Interiérová architektka 

Vydáno dne:
18.10.2020

0 0

Mohlo by Vás zajímat: