HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Rozhodli jste o TOP 12 nejoblíbenějších dřevostavbách roku 2021. Které zvítězily?

Rok se s rokem sešel a my pro vás máme opět výsledky celoročního veřejného hlasování mezi dřevostavbami napříč republikou. Každý měsíc vyhrála právě jedna stavba a zasloužila se o titul „Dřevostavba měsíce“. Nahlédněte do fotogalerie a prohlédněte si všechny vítězné domy.


TOP 12 nejoblíbenějších dřevostavbách v roce 2021
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: 100 dřevostaveb (se souhlasem)

Leden 2021 – Roubenka Karlov

Moderní roubenka přímo v Karlově pod Pradědem se pyšní rozměry 12 x 7,5 m. Dřevostavba je realizována konstrukčním systémem z lepených hranolů a její dispozice je krásných 5+kk. Hrdý majitel této stavby prozradil, že o realizaci vlastního domu příliš neuvažoval, byť v mládí bydlel s rodiči právě v moderní roubence. S manželkou nyní žijí v samotném srdci Jeseníků spokojeným životem s jejich vlastní roubenkou. Více o příběhu této dřevostavby se dozvíte v rozhovoru přímo s majitelem.

Fotogalerie:

i Foto: 100 dřevostaveb (se souhlasem)

Únor 2021 – Dům v lomu

Pojmenování této dřevostavby má své pevné opodstatnění. Dům je doslova postavený ve starém lomu v malé vesničce Březsko na Prostějovsku. Součástí funkčního domu je i zastřešené stání pro auto. Majitel považuje svoji stavbu za menší chalupu situovanou „uprostřed ničeho“. Krajina, do které je dřevostavba zasazena, voní na jaře kvetoucími keři a výhled z ní je jednoduše úžasný.

Březen 2021 – Rodinný dům v Praze

Snili jste někdy o rodinném domě, ale zároveň vás lákalo větší město, jako je právě naše historická Praha? Kombinace těchto dvou tužeb je možná, výsledný projekt se zasloužil o březnové vítězné místo v našem žebříčku. Podívejte se do fotogalerie na nízkoenergetickou dřevostavbu, je vzdušná, lehká, jemná a její architektura je na úrovni nynějšího moderního pojetí.

Duben 2021 – Roubenka ve Švýcarsku

Jestliže vás zaujala tato překrásná dřevostavba, máme pro vás dobrou zprávu. Uvnitř v obytném betonovém suterénu se nachází bytová jednotka k pronájmu, zbylá dvě roubená patra slouží početné rodině. Roubenka je postavena ve vysokých horách a má svým způsobem velice originální půdorys (tvar kříže), přičemž na každou stranu směřuje veliké okno. Tímto krokem projektanti docílili výhledu na krásná panoramata všech světových stran.

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Bungalov na klíč (63 m2) za dostupnou cenu je navržený přesně pro seniory

Květen 2021 – Dům ve tvaru T

V Havlíčkově Brodě byl postaven bungalov ve tvaru T pro mladé manžele. Systém dřevostavby je difuzně otevřený. V levém křídle najdeme kuchyňský kout, jídelnu a prostorný obývací pokoj s posuvnými dveřmi na terasu. Naopak pravé křídlo zaujímá dvougaráž. Soukromí obyvatel je pak situováno ve středu stavby. Tento bezbariérový dům je vybaven větráním s rekuperací, podlahovým vytápěním, předokenními žaluziemi, inteligentním řízením, a to zdaleka není vše. Projektanti doplnili návrh i o FVE na střeše. Prohlédněte si atypický tvar stavby v naší fotogalerii.

Mohlo by vás zajímat: Veřejnost svými hlasy rozhodla o TOP 5 bungalovech na území ČR

Červen 2021 – Dřevostavba Spirit

Krásná dřevostavba je navržena podle individuálního architektonického návrhu. Uvnitř se budete cítit opravdu jako doma, pravděpodobně vám nebude chybět vůbec nic. Stavba se pyšní velice vyspělým technickým řešením jak po stránce vytápění, stínění tak i výroby vlastní energie. Tato kompaktní dřevostavba vytváří velice příjemný a zdravý prostor pro život.

Červenec 2021 – Roubený dům Černá Hora

Majiteli této dřevostavby s dispozicí 4+kk jsou Karel a Katka. Společně původně hledali dům na rekonstrukci, ale volba nakonec padla na roubenku v klidné obci nedaleko Blanska. Zastavěná plocha činí 109 m2 (užitná plocha je 142 m2). Zajímá vás vzhled roubeného domu s rozměry 8 x 9 m? Podívejte se na fotky domu a přečtěte si o něm více v článku: Téměř svépomocí si postavili moderní roubenku u Brna.

Mohlo by vás zajímat: Pět nejoblíbenějších roubenek z Čech a Moravy

Srpen 2021 – Srub Blansko

Jediná srubová stavba z našeho žebříčku stojí poblíž Blanska. Masivní srub z ručně opracovaných kuláčů slouží jako krásné rodinné bydlení. Návrh domu je velice prostý – klasický obdélníkový tvar doplňuje sedlová střecha s dostatečným přesahem a výraznými rohovými spoji typickými právě pro sruby.

Září 2021 – Bungalov podle individuálního projektu – Dubí

Krásný bungalov vyrostl v Dubí u Teplic za pouhých 9 měsíců od podpisu smlouvy. Vše probíhalo dle individuálního projektu a samotný návrh stavby je řešený v moderním pojetí. Ohřev teplé vody a topení je zajištěno tepelným čerpadlem v kombinaci s podlahovým vytápěním. Zastavěná plocha 157 m2 ukrývá 3 pokoje, kuchyňský kout, velkou koupelnu, šatnu, samostatné WC, technickou místnost, garáž a krytou terasu.

Mohlo by vás zajímat: Bungalovy do dvou milionů, které se v Česku staví nejčastěji

Říjen 2021 – Dřevostavba na hřebenech Krušných hor

Krásná dřevostavba na samotném hřebeni Krušných hor stojí ve výšce 760 m n. m. Dispozice domu je velice prostá a její celkový plán je navržený naprosto jednoduše. Uživatelsky příjemná dřevostavba navíc disponuje dálkovým ovládáním topení přes internet. Mrkněte se do naší fotogalerie a posuďte říjnovou vítěznou stavbu i vy.

Listopad 2021 – Ježek

Dřevostavba, která nese pojmenování Ježek, je skvělým odrazem známého rčení – méně je více. Jeho obálka je navržena v pasivním standardu, přičemž dům je koncipován jako energeticky plusový (65–85 % energie potřebné k provozu si dům vyrobí sám). Skvělou vychytávkou uvnitř domu je propojení místností přes galerii, světlíky, okna a jiné otvory.

Prosinec 2021 – RD Kříž

Rodinný dům Kříž je navržený pro mladou rodinu. Nejenže dřevostavba splňuje všechny požadavky na moderní a úsporné bydlení, dům je také vybaven inteligentním řídícím systémem pro vytápění, osvětlení a žaluzie. Po konstrukční stránce je dobré zmínit izolované nosníky výšky 300 mm a instalační předstěnu (tl. 40 mm), které tvoří obvodové stěny. Stejně tak byly použity velkoplošné sádrovláknité desky (ve stěnách i jako podlahové desky).

Vydáno dne:
23.03.2022

Photocredit: 100 dřevostaveb (se souhlasem)

12

Nejoblíbenější domy v hlasování veřejnosti značně překvapily

Prohlédněte si ty nejvydařenější a nejoblíbenější dřevostavby za rok 2019, které si zvolila veřejnost v internetovém hlasování. Je mezi nimi i váš favorit?.. Číst více →



Nejoblíbenější dřevostavby za rok 2020

Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů u nás i ve světě. Díky moderním technologiím se úroveň dřevostaveb stále více zvyšuje a tento systém se stává žádanějším u mnoha zájemců o nové bydlení... Číst více →



Pět nejoblíbenějších českých patrových rodinných domů ze dřeva

Chystáte se pustit do stavby vlastního bydlení a hledáte byť jen kapku inspirace pro začátek? Zájemci o dřevostavby dali své hlasy jednotlivým stavbám dle jejich osobního vkusu a my pro vás vytvořili výběr těch nejoblíbenějších... Číst více →



Veřejnost svými hlasy rozhodla o TOP 5 bungalovech na území ČR

Pokud patříte k milovníkům bungalovů, tak bude následující článek přímo pro vás! Česká veřejnost hlasovala o nejoblíbenějších dřevostavbách a my jsme na základě výsledků sestavili seznam TOP pěti nejlepších... Číst více →



Honza si nechal postavit hezký bungalov 4+kk ve své rodné vesnici u Jihlavy

Prohlédněte si typový bungalov 4+kk postavený nedaleko Jihlavy. Proč se majitel, pan Honza, rozhodl pro dřevostavbu a jak jeho dům vypadá?.. Číst více →



Nejoblíbenější domy v Česku za rok 2022 – vedou bungalovy. Podívejte se dovnitř

Dřevěné domy – v druhé polovině roku 2022 veřejnost každý měsíc hlasovala a zde je výsledek. Která z těchto TOP dřevostaveb oslovila nejvíce vás?.. Číst více →