HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Jak vybrat firmu, aby stavba domu nebyla noční můrou?

Stavba domu, to je projekt, do kterého se většina lidí pustí jen jednou za život. Často proto, že se jedná o životní investici, kterou si jednoduše nemůžeme víckrát dovolit. Často však z úst těch, kdo už své domy postavili, uslyšíte, že by do takového projektu podruhé už nešli, protože to byl horor!

V tomto článku se dozvíte proč a jak vybrat firmu, aby to horor nebyl.


výběr firmy
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Shutterstock

Jak vybrat firmu pro stavbu dřevostavby? Která je ta správná? Na českém trhu s dřevostavbami najdete stovky stavebních a projekčních firem a živnostníků, kteří vám budou ochotni vaši dřevostavbu postavit, ať už nejlevněji, nejkvalitněji, podle vašich představ nebo prostě jakkoliv. Jak mezi nimi vybrat?

Motivy bývají různé, někdo radši osloví známou firmu, na kterou věří, že se může spolehnout, někdo svůj dům radši svěří menší firmě, která se mu bude věnovat individuálně. Dřevostavitel například ve své databázi používá k výběru firem například kritérium vzdálenosti firmy od vašeho bydliště, abyste nemuseli na schůzky s projektantem dojíždět stovky kilometrů.

TIP: Znáte nejbližších 20 firem, které sídlí ve vašem okolí? Najdete je v Databázi dřevostavitelů.

Kdybych tenkrát věděl to, co vím teď…

Ano, ti, kdo své domy již postavili, nyní vědí víc než na začátku. A proto, pokud právě stojíte na počátku svého projektu stavby dřevostavby, ptejte se. CHTĚJTE REFERENCE!

Ptejte se poptávaných firem, jak staví, z čeho staví, a nezapomeňte ani na obligátní otázku Proč dřevostavbu? Jděte ve svém pátrání však mnohem dál než za obchodníky stavebních firem, ptejte se samotných obyvatelů dřevostaveb. Jaké byly jejich zkušenosti s vybranou firmou? Dodržela firma to, co slíbila? Jaké nastaly komplikace a jak je firma řešila?

Internet je v dnešní době nepřekonatelným zdrojem informací, avšak ani desítky příspěvků v diskusi nenahradí návštěvu domu, který vámi vybraná firma již postavila, rozhovor s jeho obyvateli a debatu s jeho projektanty či staviteli.

Dřevostavitelova rada zní: Nehledejte firmu, hledejte lidi. Firma je taková, jací jsou její zaměstnanci.

Stavba domu je od prvního nápadu až po dřevostavbu na klíč je opravdu velký projekt a jako takový se během realizace setká s různými problémy. Komplikace v X nebo Y jsou součástí stavby domu, je samozřejmě vhodné jim předcházet, ale současně počítat s tím, že se stát mohou.

Bude Vás zajímat: Lze postavit dřevostavbu do 1 milionu?

Právě při řešení nastalých komplikací doceníte, když budete jednat se seriozním člověkem, který vám lidsky sedí a jehož cílem, stejně jako vaším, bude postavit dům co nejdříve a za rozumnou cenu, tedy daný problém vyřešit. Osobě věřím, že stavba domu s firmou, která zaměstnává takové lidi, nebude noční můrou.

Problémy totiž vytvářejí lidé a právě Člověk, to je kritérium, na které se při výběru firmy často zapomíná.


Jaká jsou vaše kritéria, podle kterých byste vybírali tu správnou firmu pro stavbu vaší dřevostavby? Napište nám do diskuse.

Vydáno dne:
29.05.2013

Photocredit: Shutterstock

8

Volba firmy pro stavbu dřevostavby

Jak vybrat správnou firmu je jedna z nejdůležitějších otázek, pokud jste se již rozhodli pro život v dřevostavbě... Číst více →



Dřevostavba je investice, která vám nepřeroste přes hlavu

Kolik stojí dřevostavba? A kolik vás bude stát její užívání? Jak tyto částky udržet pod kontrolou?.. Číst více →



Největší databáze dřevostavitelů

Chcete stavět dřevostavbu a hledáte firmu? Jste na správné adrese.. Číst více →



Stavíte dřevostavbu? Ptejte se! Dobrá rada drahá – špatná rada dražší

Ve stavebnictví neplatí „každá rada dobrá“, ale „špatná rada dražší“. Co s tím?.. Číst více →



Pomocník Vám vybere firmy pro stavbu vaší dřevostavby

Pomocník je nový nástroj, který vám poradí, které firmy staví dřevostavby.. Číst více →



Architekt vs. stavební firma – na koho si dát pozor

Jaké nástrahy na vás čekají, když do plánování stavby nepřizvete zavčas stavební firmu? A kolik vás to bude stát? Odpovědi v našem článku... Číst více →