HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Stavba dřevostavby

Provedeme vás stavbou dřevostavby krok po kroku – od návrhu přes projekci až po samotnou výstavbu dřevostavby. Poradíme vám v otázkách volby typu dřevěných konstrukcí a zaměříme se na detaily, na které byste si měli při stavbě dřevostavby dávat pozor.


Když stavební úřad nedodrží termín, existuje cesta, jak se bránit
Zažil to už skoro každý. Úřady jsou přetížené a často nestíhají odbavovat nápor požadavků, které každým dnem přichází od občanů.

Nahlásil sousedovu černou stavbu, nyní má sám problém
Sousedské spory jsou tu s námi od nepaměti. Přesněji řečeno od doby, kdy si lidé začali stavět své příbytky ve vzájemné blízkosti.

Radon se do domu dostane desítkami způsobů. Češi přitom volí neefektivní způsob zabezpečení
Nebezpečné účinky radonu znepokojují odborníky po celém světě. Ti se na popud svých obav snaží vymýšlet různá řešení, pomocí kterých by jej dostali z vašich domovů pryč.

Dům i s pozemkem lze pořídit do 1,5 mil. Kč. Češi však tuto možnost stále opomíjí
Nedostupnost bydlení je téma, které ve společnosti rezonuje stále častěji. Rostoucí ceny nejen nemovitostí, ale i stavebních pozemků vzdalují mnoha mladým lidem jejich sen o vlastním bydlení.

Češi přeplácí desítky tisíc ročně na složenkách. Stát přitom nabízí řešení, které ale málokdo využívá
Skoro všichni Češi platí na pravidelných platbách za různé služby víc, než musí. Není výjimkou, kdy tyto částky v součtu domácnosti přesahují i desítky tisíc korun ročně.

Koncentrace života ohrožujícího radonu je v Česku velmi vysoká. Rodiny mnohdy podceňují levný průzkum pozemku
Radonový průzkum je levný, rychlý a dokáže ochránit vaše zdraví. I přesto však nejsou výsledky tohoto průzkumu respektovány majiteli rodinných domů. Často si neuvědomují míru rizika, kterou s sebou tento přezdívaný tichý zabiják přináší.

Lidé mohou v tichosti přijít o své stavební pozemky
Vlastníte vy nebo někdo z vašich blízkých stavební pozemek? Dost možná vás vyvedeme z omylu. Je totiž docela dobře možné, že váš pozemek již stavební není, a jeho hodnota se tak několikanásobně snížila.

Pořízením nepravidelného pozemku lze značně snížit cenu bydlení. Češi tuto možnost přesto stále opomíjí
Ceny stavebních pozemků už zkrátka s cenou dolů asi nepůjdou. Dopředu promyšlené rozvržení pozemku šetří peníze, zkracuje dobu výstavby a zohledňuje budoucí požadavky.

Přišel o 1,5 mil. korun kvůli změně územního plánu. Chyba byla na straně úřadu
Stavba rodinného domu s sebou nesla více problémů, než si na počátku pan Josef myslel. I přesto, že na úřadě dostal ujištění, že po změně územního plánu se s jeho projektem nic radikálního nezmění, opak byl pravdou.

Tepelné čerpadlo odmítli. Mladý pár našel cestu jak zkolaudovat dům i bez něj
Oba byli rozhodnutí, že svou novostavbu nechtějí vytápět tepelným čerpadlem. Přestože jim topenáři stále tvrdili, že bez tepelného čerpadla nezískají platný energetický štítek a nebudou moci dům zkolaudovat, nenechali se odradit.

Synové pomohli rodičům postavit vysněný dům. Navštívili jsme je v Ústí nad Labem
Svépomocí postavili rodinný dům jako vytržený z pohádky. Využili potenciál příkrého svahu a na pouhých 500 m2 vybudovali rodinné zázemí.

Mladému páru se podařilo obejít pravidla a získat stavební povolení. O taktice promluvili v rozhovoru
Slečna Veronika a její přítel se potýkali během návrhu domu s velkou řadou problémů. Jak se jim nakonec podařilo získat stavební povolení?

Češi objevili způsob, jak legálně postavit rodinný dům bez PENB
Švejkovská povaha Čechů se opět dostala na scénu. Tentokrát se vypořádala s povinným PENB a přišla na způsob, jak se této povinnosti vyhnout.

Firmy se k nim otáčely zády. Pravidla hry se změnila, když se dozvěděly o jejich majetku
Nesnadný výběr stavební společnosti nebyl jedinou překážkou, která potkala mladý pár. V rozhovoru nám slečna Veronika prozradila, že se s přítelem nedokázali shodnout ani na konstrukčním systému stavby. „Tohle byl snad největší boj, který jsme spolu kdy svedli,“ dodává.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů