HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Půlmilionové pokuty, apartmán Michala Davida na Kanárech a změna stavebního zákona – to jsou zářezy z minulého týdne

Shrnuto, podtrženo, úderně a na rovinu – takové jsou zářezy a novinky z minulého týdne. Začal zahraniční reportáží o Michalu Davidovi a rozhovorem se známou českou influencerkou, která nás nechala nakouknout k sobě domů. Pár dní na to vyšlo najevo, že někteří vlastníci nemovitostí budou muset zaplatit vysoké pokuty, budou-li ignorovat změny ve stavebním zákoně. Nemluvě o tom, že se konečně ukázalo, který vytápěcí systém je nejvýhodnější. Otevřete láhev bílého nebo vymačkejte džus ze šťavnatých pomerančů a jdeme na to.


Zářezy z minulého týdne
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: © Dřevostavitel.cz, David Sedlecký (Wikipedia CC 4.0)

S redakcí jsme se vydali až za oceán

Zjistili jsme, že proslulý král českého popu si užívá své volné chvíle na jednom ze sedmi Kanárských ostrovů. Museli jsme to vidět na vlastní oči. A je to tak – Michal David vlastní apartmán v Los Gigantes. Fotky z tohoto španělského ráje najdete v odkazu níže.

Michal David žije sen většiny Čechů. Dvě minuty na pláž a léto po celý rok

Kecali vám, trvá to jen chvilku

Zdlouhavé čekání na stavební povolení je mýtus. Data mluví jasně, rodinný dům můžete stavět za několik měsíců. Nebo možná i dní?

Na stavební povolení se nemusí čekat roky. Hotovo může být i za pár dnů

Jak se vypořádali s neustále rostoucími cenami?

Marek s Lucií chtěli jako spousta dalších rodin odejít z nájmu a bydlet ve svém domě. Do cesty se jim však postavil covid a společně s ním i neustálé zdražování materiálů. Bojují s problémy dodnes nebo našli do očí bijící řešení?

Manželé na Plzeňsku se podělili o svůj příběh se stavbou rodinného domu v době největšího zdražování stavebních materiálů

Máte dokumentaci? A mohli bychom ji vidět?

Nový stavební zákon zamotal hlavu stavařům, úředníkům i těm, co staví nebo o tom třeba jen uvažují. Navíc vyžaduje od všech vlastníků nemovitosti aktuální dokumentaci, jejíž absence může být tvrdě pokutována.

Všem vlastníkům nemovitostí vznikla 1. ledna nová povinnost. Pokud na ni zapomenou, hrozí jim pokuta 400 tisíc

Bubny prosím. Nejvýhodnějším vytápěcím systémem se stává...

Porovnali jsme desítky domácností v České republice a dospěli k zajímavým závěrům. Rodiny si nejčastěji volí kombinaci elektrického podlahového vytápění a krbových kamen. A proč by ne? Reportáže z těchto domácností naleznete níže.

Češi volí nejčastěji 3 vytápěcí systémy. Srovnali jsme, který je nejvýhodnější

Mysleli, ale nedomysleli

I tak se dá shrnout cesta za novým stavebním zákonem, který ve stavařích doslova vyvolává zoufalství. Místo slibovaného zjednodušení to zatím vypadá na zmatek.

Nový stavební zákon děsí stavaře. Čekání na podpis v Bruselu může proces ještě více zkomplikovat

Ovlivňují nás i naše rozhodnutí. Proto se jim říká influenceři

A Zuzka (alias Zuz) je jednou z nejkreativnějších influencerek, které kdy světlo sociálních sítí spatřilo. Její domácností se inspirovaly již tisíce žen a není se čemu divit.

Nakoukli jsme do domu influencerky Zuzky. Její styl inspiroval již tisíce lidí

Zapomněli na fair-play

Zoufalá doba si žádá zoufalé činy. Možná právě to si řekli dodavatelé energií, kteří se během krize odhodlali k nekalým, často i agresivním praktikám. Nezůstali však bez trestu.

Dodavatelé energií využívají nevědomosti spotřebitelů. Padají i milionové pokuty

Typový dům týdne: Nový bungalov 3+kk postavíte již od 1 250 000 Kč

Má skromnou zastavěnou plochu a díky tomu ušetří potenciální majitelé i na samotné stavební parcele. Co víc si přát? Zastřešená terasa, venkovní stání pro auto, spíž o velikosti 2,1 m2 a prostorný obývák.

Prostorný dům (3+kk) je lákadlem pro starší páry a menší rodiny. Má velkou spíž a solidní cenu

Notebook i mobil vám poděkují

Staráte se pečlivě o svá zařízení, aby vám vydržela co nejdéle? Nezapomínejte ani na správné zacházení s bateriemi. To totiž znatelně prodlouží jejich životnost.

Správným používáním baterií lze zvýšit jejich výdrž na několikanásobek

Haló, zahrádkáři, vstáváme

Nepodceňte výsev a předpěstování některých druhů zeleniny. Když nezaspíte tuto ideální dobu, můžete se v létě těšit z výborných domácích paprik, salátů i ranných košťálovin.

Druhá půlka února je pro výsev ideální. Některé druhy zeleniny je nutné předpěstovat už teď

Ošidili vás? Nenechte si to líbit

Drahé, ale přesto nekvalitní. Tak se dá zhodnotit celá řada zboží, která je zákazníkům nabízena. Nemusíme to ovšem přijmout jako holý fakt. Co s tím?

Nekvalitní brambory jsou v prodeji stále častěji. Nenechte se oklamat nepoctivými obchodníky

Z jednoho stroužku česneku uděláte hrnec česnečky

A kdo by nemiloval výbornou česnečku? Stačí jen vybrat tu správnou odrůdu. V hledáčku se nám nabízí Morado, Matinka, Thermidrome a Japo II.

Nejlepší odrůdy česneku pro výsadbu na jaře. Zajistí mimořádnou kvalitu a intenzivní chuť

Vydáno dne:
03.03.2024

Photocredit: © Dřevostavitel.cz, David Sedlecký (Wikipedia CC 4.0)

1

Krbová kamna, jak vybrat ta správná

Na co si při výběru krbových kamen dát pozor a jak se nespálit.. Číst více →



Nový typ topení překvapil efektivitou. Řeší nedostatky krbových kamen i vložek

Tvrzení, že nikdy nemůžete mít všechno, možná není tak úplně pravdivé. Nový typ vytápěcího zařízení spojuje ty nejlepší vlastnosti krbových kamen a krbové vložky... Číst více →



Milionáři z USA už to pochopili, domy staví novou metodou. Nahlédli jsme dovnitř

Rychlejší, levnější, vkusnější a praktičtější. Lidé v zahraničí staví rodinné domy metodou, která většině Čechů není blízká... Číst více →



1 kWh tepla za 1,77 Kč. Způsob vytápění, který je levnější než tepelné čerpadlo a pohodlnější než klasické dřevo

Levnější než tepelné čerpadlo nebo plyn a komfortnější než dřevo. Takové je topení peletami, které stále patří mezi nejefektivnější způsoby vytápění... Číst více →



Mají krbovou vložku a tepelné čerpadlo vzduch-voda. Za energie platí 3 000 Kč měsíčně

Kristýna s Patrikem vsadili na tepelné čerpadlo vzduch-voda v kombinaci s rohovou krbovou vložkou a teplovodním podlahovým vytápěním. Jejich roční spotřeba elektřiny tak nepřesáhla 4 MWh... Číst více →



Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch: Někdy je označováno jako „předražená klimatizace“

Jedná se o nejlevnější tepelné čerpadlo. Jeho nízká cena však nebude zadarmo. Posuďte sami, jestli je pro vás tepelné čerpadlo vzduch-vzduch tou správnou volbou... Číst více →