HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Rodinné domy – dřevostavby

Díky velké oblibě dřevostaveb vyrůstají v Česku i po světě rodinné domy a rekreační stavby ze dřeva, které jsou krásné i pozoruhodné. Přiblížíme vám ty nejzajímavější stavby, které byly na bázi dřeva postaveny. Vydejte se s Dřevostavitelem za poznáním úchvatné architektury a rozmanitosti dřevostaveb a inspirujte se pro vlastní bydlení.


Mladý pár si přál zapustit kořeny. Našel dokonalý pozemek a postavil si dům s úchvatným výhledem
Plážový dům pro trávení volného času a trvalé bydlení v budoucnu. Jak si s takovým plánem mladý pár poradil, si přečtěte v našem článku.

Starý hliněný dům z 19. století citlivě zmodernizovali. Z chlívku mají terasu
Starou hliněnou stavbu přeměnilo architektonické studio na krásný rodinný dům. Interiér nové dřevostavby je moderní, prosvětlený a nabízí krásné prostředí.

Rozhodli jste o TOP 12 nejoblíbenějších dřevostavbách roku 2021. Které zvítězily?
Které dřevostavby se zasloužily o vaši přízeň v uplynulém roce 2021? Máme pro vás výsledky hlasování. Fotografie domů jsou k nahlédnutí v naší galerii.

Vnuk zrekonstruoval dům, který před lety postavil jeho dědeček
Prohlédněte si zajímavě zrekonstruovanou rezidenci s unikátními arkýřovými okny. Dům se pyšní krásnými výhledy a vlastním barem.

Rustikální horský domek překvapí svým neobvyklým interiérem
Dokonalá kombinace odstínů bílé, promyšlené osvětlení a sofistikovaný výběr nábytku i doplňků vytvořily ojedinělý interiér horského domku. Prohlédněte si ho zblízka.

Jednoduchý domek kombinuje skandinávský a japonský životní styl
Pokud toužíte po harmonickém bydlení, postavte si jednoduchý a přirozený dřevěný domek v duchu skandinávského minimalismu.

Jak vypadá a kolik stál nízkonákladový domek po švédsku
Když máte krásný pozemek, máte z půlky vyhráno. Postavit vysněný dům se dá i s nízkým rozpočtem. Poradíme vám, kde se dá ušetřit.

Veřejnost svými hlasy rozhodla o TOP 5 bungalovech na území ČR
Pokud patříte k milovníkům bungalovů, tak bude následující článek přímo pro vás! Česká veřejnost hlasovala o nejoblíbenějších dřevostavbách a my jsme na základě výsledků sestavili seznam TOP pěti nejlepších.

Nízkonákladový a ekologický domeček postavený ze dřeva a slámy
Malý domeček ze slámy známe jistě všichni z pohádky o Třech prasátkách. Věřili byste však tomu, že jeden takový doopravdy existuje? Jak je řešený po konstrukční stránce?

Dřevostavba se zelenou střechou zateplená pomocí slámy a omítnuta hlínou
V dnešním článku jsme si pro vás připravili přírodní dřevostavbu, která na první pohled dokonale splývá se svým okolím. Podívejte se, jak vznikala krok za krokem.

Bezbariérový a bezúdržbový domek nabízí nekomplikované bydlení mladé rodině
Přízemní domek připomíná stan a přesně tak byste se v něm měli cítit: jakoby na dovolené, uprostřed přírody, s krásnými výhledy všude kolem.

Video: Tento obrovský treehouse v lese rozhodně nepřehlédnete
Viděli jste už někdy větší treehouse? Tato stavba dozajista upoutá vaši pozornost svojí velkolepostí. Kolik místností je uvnitř a kde se dům na stromě nachází?

Milujete snídaně na palubě? Postavte si dům připomínající loď
Dům připomínající loď. Pokud milujete výhled na moře a nejraději snídáte na dřevěné palubě lodi, je tento dům přesně pro vás.

Chlapecké vzpomínky na dětství pomohly postavit nádherný dům na útesu
Neobvyklý půlkruhový tvar přízemního dřevěného domku okamžitě zaujme každého kolemjdoucího. Proč majitel zvolil právě tento tvar?

Úchvatný víkendový dům na divokém ostrově nedaleko Stockholmu
Prohlédněte si s námi letní dům postavený na skalách jednoho téměř nepřístupného ostrova nedaleko Stockholmu.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů