HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Rodinné domy – dřevostavby

Díky velké oblibě dřevostaveb vyrůstají v Česku i po světě rodinné domy a rekreační stavby ze dřeva, které jsou krásné i pozoruhodné. Přiblížíme vám ty nejzajímavější stavby, které byly na bázi dřeva postaveny. Vydejte se s Dřevostavitelem za poznáním úchvatné architektury a rozmanitosti dřevostaveb a inspirujte se pro vlastní bydlení.


Prohlédněte si netradiční komplex norských chat pro trekaře ležící přímo pod dramatickým ledovcem
Nahlédněte s námi do velkorysých dřevěných interiérů, které lákají k odpočinku i horským výkonům norské trekaře.

Chata se závěsným krbem. Je s podivem, kolik lidí dokáže ubytovat
Dokonale skrytý útulek na břehu jednoho norského fjordu nabízí skvělé útočiště pro horaly a dobrodruhy. Nebudete věřit, kolik jich dokáže ubytovat.

Minimalistický dům s dokonalým výhledem na řeku
Nádherný minimalistický dům nad řekou je nejen bydlištěm mladého páru, ale také místem častých návštěv jejich přátel a rodiny.

Mladí nadšenci mění bývalé tábořiště na bydlení. Počínají si netradičně
Mladí nadšení architekti se pustili do neobvyklého oživování jednoho starého kempu s dřevěnými chatkami. Prostor přetvořili netradičním způsobem.

Nápadný dům pro patnáctičlennou rodinu je ošetřen louhem a dehtem
Nekonvenční dřevostavba vyrostla uprostřed lesů. Má výraznou barvu, atypické povrchové nátěry a slouží velké, patnáctičlenné rodině.

Rozhodli se pro nadstavbu patra v řadovém domě. Hotovo bylo za týden
Netradiční zadání na rekonstrukci přišlo od sester žijících v jednom domě. Chtěly přistavět jedno patro, ale celé ze dřeva, aby nástavba nebyla těžší než původní střecha.

Zrekonstruovala starý bungalov. Postarala se, aby ji nerušili sousedé v těsné blízkosti
Původní bungalov zrekonstruovala pomocí dřevěných prvků a vdechla tak domu druhý život. Obklopuje ho divoká zahrada, která vytváří dokonalé soukromí uprostřed města.

Zahradní ateliér – manželé vsadili na mezanin se stylovým schodištěm
Manželé a spisovatelé z Norska si vybudovali zahradní ateliér, ve kterém mají klid a inspiraci pro svoji práci. Jak vše naskládali na 15 metrů čtverečních?

Atypickou chatu si postavila rodina na severu. Střešní okna tu hrají prim
Postavili si netypickou chatu na severu pro rodinné víkendy. Každý pokoj je tu jako samostatná stavba. Proč? A jak vypadají netradiční střešní okna?

Dřevostavba převlečená do betonu – na zahradě má dvoupatrovou terasu
Ze strany ulice vypadá tento dům jako nudná, betonová kostka. Směrem do zahrady se však postupně proměňuje na hřejivou a příjemnou dřevostavbu. Prohlédněte si netypický americký rodinný dům.

Unikátní chata z CLT stojí v drsných podmínkách – ve výšce 934 m n. m.
Horská chata postavená z CLT panelů a fasádou z dřevěných kůlů je mimořádně unikátní stavbou. Stojí ve nadmořské výšce 934 m n. m. a potvrzuje nezdolnost dřeva.

Dřevostavba 5+kk, na kterou získáte příspěvek od státu. Bydlíte za 14 dní
Pětipokojové bydlení v ceně 1,5 milionu korun českých k nastěhování za 14 dní. Zní to jako pohádka?

Chata ve tvaru písmene A se stala splněným snem staršího páru
Pojďte s námi na navštěvu do nádherné áčkové chaty, kterou si vysnil starší pár. Je prostorná, moderní, útulná a přes svůj tvar překypuje světlem.

Moderní rodinné bydlení vytvořili v tradiční zástavbě velkoměsta
Útulné rodinné prostředí vytvořila moderní přístavba v historické části velkoměsta. Dokonalý způsob, jak chytrým způsobem využít nevyužitou část pozemku v tradiční zástavbě.

Luxusní dřevěná vila vyrostla téměř v oblacích
Luxusní dřevěná vila s dechberoucími výhledy do dalekého okolí okouzlí každého milovníka dokonalého designu a velkorysých prostor.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů