HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Mladá rodina postavila tiny house za minimální náklady, nyní jim sám vydělává peníze

Mladá rodina potřebovala peníze, a tak si postavila opravdu krásný tiny house na úpatí kopce, který momentálně pronajímá. Investice do projektu se jim vyplatila a vy se nyní můžete inspirovat jejich příběhem, návrhy, zkušenostmi i postřehy. Jakými neúspěchy a nehodami si prošli? Přečtěte si více v článku.


Sympatický pár postavil domek za minimální náklady, nyní jim sám vydělává peníze
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: Little River Tiny House (se souhlasem)

Pro mladý pár se stala stavba skvělým řešením finanční tísně

Amber a Tyler se rozhodli investovat do nového domku, jelikož chtěli více finanční svobody a času pro rodinu. Jak ostatně tvrdí sám Tyler: „Jsem učitel, nevydělávám tolik peněz. Chtěl jsem postavit tiny house na kopci a pronajímat ho. Říkal jsem si, že by nám to mohlo finančně pomoci, a Amber souhlasila.“ Tyler chtěl být navíc vždy architektem, kreslení návrhu domu mu šlo krásně od ruky a splnil si tím jeden ze svých snů.

Fotogalerie:

i Foto: Little River Tiny House (se souhlasem), Levi Kelly, Journey More, Shelby Wilray

Tiny house postavený svépomocí sympatickým párem Amber a Tylerem leží na jejich soukromém pozemku, přičemž dům, ve kterém žijí, stojí hned vedle (soukromí návštěvníků je zajištěno vysokým plotem). Tiny house stavěli zhruba 2 roky. Po všech neúspěšných pokusech a nehodách, kdy musel Tyler naléhavě do nemocnice (více podrobností níže) je jejich velký společný sen nyní hotový. Byť se báli, že nebude o jejich stavbu zájem, a strachovali se, aby na projektu neprodělali, dnes jsou všechny obavy ty tam a není se ani čemu divit, stavba je nádherná. Prohlédněte si ji celou v galerii.

Krytá venkovní terasa s bílými závěsy

Před vstupem do tiny housu vás ihned ohromí nanejvýš stylová krytá venkovní terasa. Je tam spousta zavěšených světel, krásný výhled na řeku a perfektně sladěné vybavení – měkká křesla, hygge koberce, konferenční stůl a spousty textilií s různými vzory. Budete-li chtít být venku i v noci, můžete si zatáhnout krásné dlouhé bílé závěsy a nikdo na vás neuvidí.

Uvnitř jste ze všech stran obklopeni masivním dřevem

Uvnitř domku na vás dýchne pocit klidu, štěstí a budete se cítit jako doma díky minimalistickým dekoracím, které manželé do domku umístili (retro pohledy, plakáty, fotky). Podlaha je z masivního dřeva (od Tylerova kamaráda), což pocit bytí v útulném domově jen umocňuje. Tyler ve videorozhovoru tvrdí, že obrousil každý kus dřeva, který v tomto domě vidíte. Vložili jsme do tiny housu tunu lásky a doufáme, že to pocítíte,“ říkají manželé nadšeně. Prohlédněte si fotografie domku PŘED a PO dokončení v naší galerii.

Koupelna jako v 5hvězdičkovém hotelu

V domě je vše, co byste mohli potřebovat k celoročnímu bydlení. Mezi kuchyňským pultem a schodištěm jsou posuvné dveře do koupelny. Koupelna je jako vytržená z luxusního hotelu – je v ní prosklená sprcha, WC, umyvadlo a spousta dřevěných doplňků. Podívejte se na ni v naší fotogalerii.

Kuchyně s vybavením pro baristy

Tiny house s jedinečným interiérem má dokonale sladěné vybavení. Amber si vyhrála s každým detailem a je to na první pohled znát. V přízemí je kuchyně, která disponuje impozantním vybavením pro baristy (french press, moka konvička, kávovar na klasickou překapávanou kávu atd.). V bílé retro kuchyni je všechno systematicky uspořádané. Najdete tam také lednici, mikrovlnku i toustovač.

Obývací pokoj s unikátním schodištěm

V obývacím pokoji narazíte na elektrický krb, smaragdovou rozkládací pohovku a TV. V tomto malém domku je také topení a chladící systém, který využijete převážně v teplých měsících. Vnitřní zdi jsou natřené bílou barvou, naopak dekorace jsou tmavší. Spoustu doplňků je také ze dřeva, včetně krásného dřevěného schodiště vedoucího do loftu. Jednotlivé schody nejsou strmé a mají zajímavý a ne příliš tradiční tvar. Podívejte se na toto unikátní schodiště ve videu níže (8:15).

Mohlo by vás zajímat: Tiny house – přehled nejoblíbenějších českých projektů

🔴 Nejvíc lidí právě čte:

Chatu o šířce 4,8 m přestavěli i s omezeným rozpočtem na moderní domov pro čtyřčlennou rodinu

Ložnice se skrytým překvapením

Ložnice je highlightem celého domku. Vedle loftové postele s výhledem na krásnou přírodu je umístěný gramofon s deskami. Okno v ložnici navíc skrývá malé překvapení. Byť se může na první pohled zdát, že jde o obyčejné neotevíravé okno, v jeho spodní části je páčka, která vám umožní okno otevřít (podívejte se na tuto vychytávku ve videu v čase 8:50). Z okna se rázem stanou prosklené dveře, ze kterých můžete vyjít na střešní terasu, která je ideálním místem pro popíjení koktejlů nebo lenošení a sledování hvězd!

Prohlédněte si videoprohlídku pohádkového tiny housu se silným příběhem:

TIP: Jak vyzrát nad malým prostorem?

V působivém dvoupatrovém dřevěném tiny housu ani nepoznáte, že má pouhých 24 metrů čtverečních! Prostor se opticky zvětšil díky:

  • vysokým otevřeným stropům,
  • velkému množství oken,
  • volbě světlých barev nábytku a vybavení.

Tiny house je zalitý denním světlem a díky tomu se uvnitř necítíte stísněně, prostor je vzdušný a otevřený. Také se obecně v tiny housech setkáváme spíše se žebříky, ovšem zde je krásné zatočené schodiště, což celému interiéru dodává na jeho kouzlu.

Průběh výstavby a náhlá cesta do nemocnice

Jakmile bylo rozhodnuto o stavbě nového tiny domku, nesetkal se mladý pár s příliš velkou podporou svého okolí. Ostatní lidé jim říkali, že je to šílený nápad a že to jednoduše nebude fungovat. Oba se této výzvy však chopili, byť výstavbě domu ani jeden nerozuměli. Tyler se učil z videí na YouTube, nechal si radit od odborníků a vyhledával pomoc u nejbližších přátel.

Nebylo to jednoduché, ale věřili jsme tomu. Po malých krůčcích jsme stoupali vzhůru,“ říká Amber. Jednoho dne, když byla zrovna v práci, jí zazvonil telefon a byla v šoku. „Zavolal mi a řekl, že je na cestě do nemocnice. Při práci s motorovou pilou si poranil koleno a skončil s několika stehy,“ popisuje ve videu (15:20). Tylerovo poranění kolene nebylo však bohužel jediné. Poslechněte si zbytek příběhu ve videu.

Kolik stojí noc v jejich tiny housu a co všechno je v ceně?

Toto místo bude pravděpodobně lákadlem pro všechny, kteří se chystají na dobrodružství do USA. Tiny house se nachází ve městě Maryville v Tennesse, zhruba 15 minut od nejbližšího letiště. Pobyt stojí přibližně 10 000 Kč/noc za celý domek (záleží na období) a je jedno, zda v něm spí jedna, dvě nebo čtyři osoby. V ceně je zahrnuto mimo jiné:

  • venkovní ohniště s posezením
  • gril
  • vybavená kuchyně
  • Wi-Fi
  • přístup k řece (s možností rybaření)
  • výhled na hory

Co vy na to? Koupili byste si takový zážitkový pobyt s příjemným posezením na venkovní terase, relaxováním a užíváním si krásných panoramatických výhledů? V České republice je spoustu podobných staveb s úžasnými příběhy. Zajímají-li vás taková glampingová místa, navštivte náš článek: Glamping aneb revoluce v kempování – 12 způsobů, jak zažít dovolenou pod stanem trochu jinak.

Děkujeme mladému páru za poskytnutý rozhovor a přejeme jim hodně štěstí s jejich tiny housem a případně dalšími projekty.

Vydáno dne:
10.08.2022

Photocredit: Little River Tiny House (se souhlasem)

7

Pan Josef o rekonstrukci svépomocí: Když se toho nebudete bát, výsledek bude fantastický

V rozhovoru s panem Josefem se dočtete o tom, proč má tak v oblibě dřevostavby a jaké nástrahy na něj při rekonstrukci jeho chalupy čekaly... Číst více →



Stavba maringotky svépomocí do půl milionu se saunou – v blízkosti přehrady Les Království

Jaké materiály byly použity na stavbu maringotky svépomocí za 500.000,- Kč? Přečtěte si článek se všemi informacemi... Číst více →



Vašek si postavil dřevěnou pergolu u domu svépomocí za 15 tisíc korun

Jak na dřevěnou pergolu svépomocí, abyste se vlezli do 15.000 korun? Přečtěte si rozhovor s Vaškem a prohlédněte si i fotky pro inspiraci, jak postupoval krok za krokem... Číst více →



Svépomocí si přestavěli dodávku na obytné auto a teď cestují po Česku i Evropě

Mladý manželský pár z Brna se pustil do přestavby dodávky svépomocí. Co byl pro ně největší oříšek? Jaké jsou jejich zážitky z cest a kolik je to celé stálo?.. Číst více →



Tři kamarádky se vrhly do investice za 800 tisíc – postavily si svépomocí tiny house u Pelhřimova

V Pelhřimově stojí kouzelná maringotka, která ukrývá krásný příběh tří kamarádek. Podívejte se na malý tiny house vyrobený svépomocí v naší fotogalerii... Číst více →



Tiny house na Vysočině s rustikální fasádou z modřínových fošen postavil kompletně svépomocí

Úžasný tiny house s koupacím sudem na Vysočině je téměř hotový, chybí už jen ohrada s alpakami. Podívejte se na fotky z výstavby tiny housu i úžasný finální výsledek... Číst více →



Dřevěná loftová postel – návod na její výrobu svépomocí v 10 krocích

Chystáte se na rekonstrukci a bojujete s nedostatkem místa? Zvažte loftovou postel, která dobře vypadá a ušetří vám i mnoho prostoru!.. Číst více →



Za 380 tisíc se rodina dokázala dostat z bydlení v pronájmu

Přeměna staré kůlny na rodinný domek za necelých 400 tisíc korun. Co říkáte na rekonstrukci vy? Fotky naleznete v naší fotogalerii... Číst více →



Navštívili jsme mladou rodinu, která bydlí v mini domku na Moravě za 850 tisíc

Jana a Petr se rozhodli žít alternativně. Ušetřili spoustu peněz, v něčem se museli přizpůsobit, ale vůbec je to neomezuje ve spokojeném životě. Navštivte jejich domek u lesa... Číst více →



Výhled z domu v Jizerkách je legální extází. Tom a Kuba stvořili božské místo za 1,5 mil

Přátelská dvojka, Tomáš s Kubou, vložili 1,5 milionu do nového projektu. Nevěděli přitom, jak to celé dopadne. Ani jeden nebyl se stavbou tiny housu zkušený... Číst více →