HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Luxusní kamna v obýváku, škodlivá vlhkost v domácnostech a rodinný dům, který obdivuje celé Česko – to jsou zářezy z minulého týdne

Jasně, výstižně, krátce a na rovinu – přinášíme ty nejzajímavější zářezy z uplynulého týdne. Ten začal návštěvou u mladých manželů, kteří si do obýváku nainstalovali opravdu skvostná kamna. Pokračovali jsme v Ústí nad Labem, kde rodina společnými silami postavila třípatrovou stavbu, kterou obdivuje celá země. Pokud si na stavbu domu netroufáte nebo na ni nemáte prostředky, nevadí. Nastal totiž ten pravý čas na koupi bytů. Ať už jste se rozhodli pro dům nebo byt, v obou případech si nezapomeňte pohlídat vlhkost ve své domácnosti. Udělejte si kávu, dejte si cigárko a vyberte si články, které vás nejvíce zajímají.


Co přináší nové zářezy z minulého týdne?
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: © Dřevostavitel.cz a Kateřina P. (se souhlasem)

Můj dům, má pravidla

Právo na vlastnictví je sice v naší zemi (díkybohu) nedotknutelné, avšak v případě nemovitostí má svá určitá specifika. Zejména pak co se týče samotného pronájmu nemovitosti, který mnohdy svými přísnými pravidly připomíná skoro až pracovní pohovor. Některá omezení majitelů nemovitostí ve smyslu jejich svobodného rozhodnutí o disponování s nemovitostí jsou proto velmi diskutabilní.

Odmítnout pronájem nemovitosti může majitele přijít draho

Miláčku, je mi zima. Zatop

Majitel novostavby u Prahy si přivezl domů luxusní kachlová kamna v modré barvě. Říká se, že majitelům od toho dne už nikdy zima nebyla.

Aktuální ceny kachlových kamen na českém trhu si můžete srovnat například zde.

Do obýváku si dovezl luxusní kachlová kamna. Po zimě přišlo vyúčtování, platil měsíčně jen 1 660 Kč

Pro své dcerky přece cokoliv

Tatínek zapálený pro kutilství se rozhodl postavit svým dcerám stolní fotbálek. A nám poskytl veškerou dokumentaci, kterou byste mohli k výrobě potřebovat. Možná vám budou užitečné i fotografie z průběhu realizace.

Nemáte na vyrábění vlastního stolního fotbálku čas? Podívejte se na ceny hotových výrobků zde.

Tatínek postavil dcerám stolní fotbálek. Ukázal nám postup a fotodokumentaci

Typový dům týdne: Bungalov do U pořídíte od 3 444 250 Kč

Bungalov s částečným atriem si velmi oblíbily mladé rodiny, které mají rády své soukromí. Líbí se jim myšlenka úspory za betonový plot.

Bungalov do U (4kk) si zamilovaly mladé rodiny. Mají soukromí i bez plotu

Hlavní příčinou rozvodu bývá manželství

Podle nepříliš veselých statistik končí v České republice téměř každé druhé manželství rozvodem. Věděli byste, na co máte při rozvodu nárok? Otestujte se.

KVÍZ: Jak se dělí majetek při rozvodu? Správně odpoví jen každý desátý Čech

Ve čtyřech se to lépe táhne

Rodiče zapojili své dva syny a společnými silami postavili překrásný třípatrový dům. Ze silnice ho neuvidíte, avšak fotky mluví za vše. Dům si oblíbilo celé Česko.

Spojili síly a postavili mimořádný rodinný dům. Třípatrovou stavbu v Ústí nad Labem obdivuje celé Česko

Slečna, která vyžaduje něco extra

Orchidej je krásná květina, která potřebuje speciální péči. Které hnojivo je pro ni ideální a které je spíše jen naleštěná bída?

Na ceny umělých orchidejí, které nevyžadují žádnou péči, se můžete podívat například zde.

Porovnali jsme speciální hnojiva na orchideje. Často jde jen o předražené balení s horším účinkem

Děkujeme, odejděte

Vysaďte si tyto kočičí repelenty na přírodní bázi. Zjistili jsme, jakým způsobem se dá jednoduchou cestou zabránit vstupu sousedových koček na náš pozemek.

Když sousedova kočka není zvaný host. Zabránit jejímu vstupu na pozemek lze velmi jednoduše

Na Marka zasej oharka

Pokud jste to ale nestihli, nic se neděje. 25. dubna je první termín, kdy se dá tato oblíbená zelenina zasít, ale určitě ne poslední. Vyhněte se přitom zbytečným chybám.

Pěstování okurek má svá pravidla. Zbytečné chyby mohou pokazit celou úrodu

A to vám neřekli, ať si to před koupí zkontrolujete?

Představte si, že koupíte pozemek za několik milionů a o několik dní později zjistíte, že zhruba polovinu z něj nemůžete využívat. Nepříjemné? Právě takovou zkušenost nabyli mladí manželé z Prahy.

Koupili 1200 m2 velký pozemek u Prahy. Později zjistili, že polovinu z něj však nemohou využívat

Čtyřnohý kamarád, který vám zavaří

Pes je nejlepší přítel člověka. Ovšem pokud kvůli němu budete platit pokutu nebo skončíte u soudu, zřejmě mu příliš nepoděkujete.

Běhá váš pes na cizí pozemek a v noci štěká? Hrozí vám soud a pokuta až 100 tisíc

Špatně podaná žádost

Lidé si často stěžují, že úřady jsou pomalé a nejednají v termínu či správně tak, jak by měly. Zeptali jsme se proto úředníků, jak to vidí oni a co by lidé mohli udělat pro to, aby dostali své žádosti vyřízeny dříve. Přinášíme vám odpověď.

Lidé podávají na stavební úřad špatné žádosti. Zbytečně pak čekají

Víte, co dýcháte?

Ideální vlhkost v bytě by se měla pohybovat v rozmezí 40 % až 60 %. Mnoho rodin má však doma vlhkost okolo 70 %, což neprospívá stavbě jako takové ani vašemu zdraví.

Přehlížení špatné vlhkosti v domácnosti se lidem nepříjemně prodražuje

Kéž bych uměla pěstovat kytky jako maminka

Jakou trvalku zkombinovat s konkrétním keřem nebo travinou? To je otázka. A o to horší je na ni odpovědět, pokud se zaměříme jen na stín, polostín nebo velmi slunné místo.

Trvalkový záhon – na slunci, v polostínu a ve stínu. Získali jsme seznamy jednotlivých květin a luxusních trav

Alergie na dům

Přesněji řečeno na elektromagnetické záření, kterému se v klasickém domě nevyhnete. Rozhodli se proto postavit dům, který bude opravdu speciální.

Alergie na elektromagnetické záření ji donutila postavit si speciální dům

Směle do toho

Pokud se zeptáte realitního makléře, řekne vám, že je ideální čas úplně vždycky. A také vám obvykle řekne, že zítra už bude pozdě. Tohle je jasná věc a tak funguje trh. Existují však objektivní faktory, podle kterých se dá odhadnout, jaký bude další vývoj, a tedy v jaké fázi se nyní nacházíme. Nyní, jak se ukazuje, se několik faktorů sešlo a vypadá to, že se nacházíme v optimu, které se bude v následující době spíš zhoršovat. Proto je nyní ideální čas se o pořízení nemovitosti zajímat a v článku jsme vám vysvětlili, proč tomu tak je.

Ideální čas na pořízení nemovitosti právě nastal. V dohledné době se zřejmě nebude opakovat

Vydáno dne:
05.05.2024

Photocredit: © Dřevostavitel.cz a Kateřina P. (se souhlasem)

1

Kamnáři varují před některými čističi krbových skel. Mohou poškodit krbové vložky a kamna

Každý rok musí kamnáři řešit desítky reklamací, které mají původ v dobrém úmyslu. Tím je snaha vyčistit kamna pomocí čističe. Před špatnými typy čističů teď kamnáři varují... Číst více →



Topit dřevem se stále vyplatí. Krbová kamna ušetří téměř deset tisíc korun ročně

Topit dřevem se stále vyplatí. Krbová kamna jsou ideálním doplňkovým zdrojem tepla, který dokáže ušetřit téměř deset tisíc korun za rok... Číst více →



Luxusní bungalov do L (148 m2) se staví po celém Česku. Vsadilo na něj již mnoho rodin

Z moderní kuchyně kolem prosvětleného obýváku přes částečně zastřešenou terasu rovnou do velkého bazénu. Dispozice luxusního rodinného bungalovu je promyšlená do posledního detailu... Číst více →



Bungalov do L (5kk) je čím dál oblíbenější u mladých rodin. Lákavá je i možnost bydlet do 4 měsíců

Nadčasový bungalov o rozměrech 13,25 x 13,25 metrů je navržený do praktického tvaru písmene L s částečně zastřešenými venkovními plochami. Prohlédněte si dispozici dřevostavby v článku... Číst více →



Fuchsie si pořizují Češi ve velkém. Bohužel však mohou skrývat nebezpečné parazity

Ať už zvolíte pro fuchsie slunné místo, polostín nebo stín, neuděláte chybu. Dejte si ale pozor. Při špatné péči se dostaví nechtěný hmyz, který s vašimi krásnými květinami pěkně zatočí... Číst více →



Lidé podceňují míru jedovatosti oleandru. Měli by ho držet dál od dětí a zvířat

Oleandr je jednou z nejméně náročných přenosných rostlin vůbec, výměnou za tuto vlastnost je však jedovatý. Mnoho domácností o této skutečnosti ví, ale jen málokteré drží tyto rostliny dál od svých dětí... Číst více →