HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Chaty a chalupy

Dřevěné chaty a chalupy z Česka i ze světa objevíte v této nadupané sekci Dřevostavitele. Díky velké oblibě Čechů v chataření a chalupaření vyrůstají stále nové rekreační objekty ze dřeva, ale také se spoustu z nich rekonstruuje a opravuje. Nechte se inspirovat.


Na Pardubicku koupili chatu v havarijním stavu – na opravy a vybavení padlo téměř půl milionu
Prohlédnete si v naší fotogalerii neskutečnou přeměnu staré rozpadající se chaty na moderní rekreační bydlení v Pardubickém kraji.

Dvě romantické hygge chatky s koupacím cedrovým sudem v malebném Posázaví
Čím jsou výjimečné dvě dřevěné chatky Hygge a Lykke postavené v srdci Vysočiny? Tyto původem skandinávské pojmy skrývají recept na šťastný život.

Plážová cedrová chata na útesu s romantickou atmosférou
I obyčejná plážová chata může mýt styl a nabídnout svým obyvatelům výhledy, pohodlí a propojení s přírodou. Tuhle najdete v Cornwallu.

Horská chata z kamene a dřeva ukrývá luxusní interiér
Alpská horská chata je postavená z materiálů, které dokážou odolávat drsné přírodě po staletí. Slouží k odpočinku rozvětvené rodině.

Chata a chalupa – 60+ inspirací pro odpočinek a rekreaci dle vašich nejtajnějších představ
Ať už renovujete starou chatu či chalupu, nebo jste se rozhodli postavit si svoji vlastní, poradíme vám, kde nabrat kapku inspirace pro začátek. Jaký styl chaty preferujete?

Nádherná venkovská chata s interiérem ve stylu Mid-century má blízko k Bauhausu
Skloubit jednoduchý styl venkovské chaty a modernistické prvky v newyorském stylu minulého století chce odvahu. Tady to skvěle zafungovalo.

Bílá dřevěná chata pro romantické duše ohromí svým boho stylem
Anglická chata nabízí svým obyvatelům místo k relaxaci nejen uvnitř, ale zejména v zahradě okolo. Kombinuje romantiku, vintage a eleganci.

Drsná a luxusní 500 let stará chalupa uprostřed zapomenutého anglického sadu
Proměnit historickou stodolu v luxusní chalupu k odpočinku byla výzva pro nové majitele. Udělali to s citem a neskutečným zápalem.

Originální chata v Alpách připomíná rozvětvený strom. Interiér je plný dřeva a slunce
Prohlédněte si zajímavou chatu stojící na vrcholu sjezdovky. Lyžařům nabízí pohoštění a odpočinek s dokonalými panoramatickými výhledy.

Luxusní chaty z celého světa – k bydlení, k pronájmu nebo jen tak pro inspiraci
Co si představíte pod pojmem luxusní chata? Pro někoho je to luxusní vybavení, pro jiného je luxusem prostředí, ve kterém se chata vyskytuje. Inspirujte se nejrůznějšími luxusními chatami k pronájmu z celého světa.

Při rekonstrukci horské chaty se inspirovali tradičními stodolami i skandinávským stylem
Chata stojící na úpatí Mont Blanc se dočkala kompletní rekonstrukce včetně zelené střechy. Prohlédněte si famózní výsledek v galerii.

Video: Áčkovou chatu postavil mladý kutil svépomocí ze 7 trojúhelníků
Šikovnému kutilovi se podařilo postavit krásnou mini chatu ve tvaru písmene A. Trvalo mu to téměř jeden celý rok s velkými přestávkami. Navíc stavěl jen z materiálů, které měl doma. Jak postupoval?

Chalupářský styl bydlení – český venkovský styl nejen na chatu a chalupu
Zařiďte si vaši chalupu v tom správném venkovském stylu. Poradíme vám, jak může vyniknou tradiční nábytek i s dekoracemi, ovšem moderní cestou. Pojďte s námi prozkoumat chalupářský styl bydlení.

Chata postavená v tradičním duchu dokonale zapadne do alpského údolí
Chata postavená ve stylu tzv. švýcarského raccardu ničím nenarušuje krásu alpského údolí pod Mont Blancem a dokonale využívá své polohy. Prohlédněte si ji zblízka.

Video: Chatka svépomocí za 210 000 Kč je hotová do 6 měsíců. Jak na to?
Vnější část zahradní chaty s plochou necelých 23 m2 stála přibližně 210 000 Kč. Je moderní, vybavená a hotová svépomocí do 6 měsíců. Jak na to? Máme pro vás video návod.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů