HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Byt 3+1 za 2 miliony Kč, český vědec, kterého obdivuje Bill Gates, a půlmilionová úspora – to jsou zářezy z minulého týdne

Stručně, jasně a bez obalu. Je tady opět neděle a my přinášíme ty nejzajímavější novinky a zářezy z minulého týdne. Hned na začátku vás potěšíme zprávou o dostupných bytech. Pokud dáváte přednost raději rodinným domům a chystáte se stavět, žádný problém. Máme tip, jak ušetřit na základové desce půl milionu. Těm, kteří už bydlení mají, připomene český vědec Václav Smil zaručený způsob, jak ušetřit na energiích. Pohodlně se usaďte, dejte si kávu nebo něco ostřejšího a jdeme na to.


Uvařte si kafíčko a přečtěte si zářezy z minulého týdne
VÍCE FOTOGRAFIÍ V GALERII »
i Foto: OnInnovation (Flickr CC 2.0) a Crestyl (Flickr CC 2.0)

Nemrzněte doma. Na Kanárech mají nemovitosti za pár šupů

Nebavily ho předražené nájmy ani dlouhá zima. Petr si pořídil byt na Kanárech, který mu slouží k půlroční dovolené, a ještě mu vydělává. Jak je se svou investicí spokojený, se dozvíte v rozhovoru.

Byt 3+1 za 2 miliony Kč a celý rok léto. Češi skupují nemovitosti na Kanárech

Jsou v plusu půl milionu. Chceš být i ty?

Není novinkou, že stavbou svépomocí ušetříte tisíce. Ale uspořit až půl milionu? To si žádá poklonu. Jak to Josef s Markétou dokázali, se dozvíte níže v rozhovoru.

Základovou desku postavili bez zkušeností a ušetřili 500 000 Kč. Prozradili postup

Oblíbenec Billa Gatese má pro vás skvělý tip

Český vědec Václav Smil, jehož skalním fanouškem je i Bill Gates, na to kápl. A není lakomý. O své zjištění, jak co nejvíce ušetřit na energiích, se podělil s veřejností.

Český vědec světového významu našel způsob, jak jednoduše ušetřit na energiích

Kolik platíte za energie? Kristýna a Patrik jen 3 000 Kč

A to díky kombinaci vytápění, kterou zvolili. Svoji dřevostavbu 4+kk vytápí tepelným čerpadlem vzduch-voda, rohovou krbovou vložkou a teplovodním podlahovým vytápěním.

Mají krbovou vložku a tepelné čerpadlo vzduch-voda. Za energie platí 3 000 Kč měsíčně

Ceny tepelných čerpadel na českém trhu si můžete srovnat např. zdeNa kolik přijde krbová vložka, se dozvíte v aktuálním přehledu cen tady.

Nežere jenom ponožky, ale i energie

Pračka sice získala cenu za největšího žrouta energie v domácnosti, bez ní si však praní dokážeme představit jen stěží. Valcha už přece jenom vyšla z módy. Přinášíme proto tipy, jak výdaje za praní co nejvíce snížit.

Pračka je největší žrout energie v domácnosti. Cena praní zaskočila i nás

Typový dům týdne: Luxusní patrový dům od 2 974 000 Kč pro početnější rodiny

Mnohdy se stane, že stavebník koupí výhodný pozemek ve starší zástavbě a diví se, že mu obec nepovolí výstavbu moderního bungalovu. S tímto projektem takový problém mít nebudete.

Moderní patrový dům (117 m2) se hodí i do starší zástavby. Bydlení pro 4–5 členné rodiny za dostupnou cenu

Kamélii na zahradě vám budou sousedky závidět

Kamélie je bezesporu krásnou květinou. Proč tedy není na každé zahradě? Protože málokdo ví, že nemá ráda teplotní a polohové změny, průvan a přímé slunce.

Královnu zimních zahrad chce mít doma každý. Málokdo však ví, že jednu věc nesnáší

Ty nezbedo. Máma se má poslouchat

Mladí manželé si navzdory názoru svých rodičů postavili dřevostavbu. Chtěli bydlet rychle a dřevo jakožto stavební materiál je lákalo. Škoda jen, že s nimi nesouzněl zbytek rodiny.

Navzdory radám svých rodičů si nakonec u Brna postavili bungalov 4kk ze dřeva

Nekoupili. Rekonstruovali. Ušetřili a zbohatli

Manželé koupili starý objekt, ve kterém viděli potenciál. Rozhodli se do něj investovat a společnými silami ho opravili k nepoznání. Jeho cena mnohonásobně skočila.

Dali přednost rekonstrukci a ušetřili statisíce. Hodnotu starého domu se jim podařilo několikanásobně navýšit

Co je to tady za puch?

Line se z ní sice nepříjemný smrádek, ale zato je na ni radost pohledět. Smrdutky jsou pro mnohé zajímavou okrasou, někteří odvážlivci se dokonce odhodlají k degustaci.

Smrdutky páchnou po zkaženém mase. Přesto mají své nenahraditelné místo v jídelníčku

Za odměnu mohl koupit iPhony pro celou rodinu

Pan Tomáš dokázal postavit dřevěný přístřešek svépomocí, díky čemuž ušetřil 100 tisíc korun. Dali jsme s ním dohromady všechny materiály, které použil, a zjistili jsme jejich aktuální březnové ceny na českém trhu.

Dřevěný přístřešek postavený svépomocí vyjde levněji. Srovnali jsme ceny materiálů – březen 2024

Vytřískejte z úzkého či svažitého pozemku maximum

Idylkou je pravidelný a nejlépe rovinatý pozemek, že ano? Ale ne vždy jsou takové typy parcel dostupné. V článku níže jsme vypíchli 4 tipy, jak se s nimi poprat a nejlépe neprodělat.

Pořízením nepravidelného pozemku lze značně snížit cenu bydlení. Češi tuto možnost přesto stále opomíjí

Od betonu ke dřevu. A proč ne?

Mladý pár bydlel celý život v pražském paneláku. Jednoho dne, když měli rušného městského života dost, padlo velké rozhodnutí. Klacky pod nohy jim házela především obec.

„Srub se ukázal jako nejdostupnější varianta bydlení,“ pochvaluje si mladý pár své rozhodnutí

Vydáno dne:
10.03.2024

Photocredit: OnInnovation (Flickr CC 2.0) a Crestyl (Flickr CC 2.0)

2

Seznam březnových úkolů pro vaši zahradu. 8 činností, na které nesmíte zapomenout

Nepodceňte přípravu vaší zahrady na nastávající rok. Začněte už na jaře těmito 8 jednoduchými činnostmi... Číst více →



První zeleninu můžete zasít už v únoru. Co do pařeniště patří a co ne?

Skvělá alternativa ke skleníku je tzv. pařeniště. Jak jej založit? Co a kdy do pařeniště sázet? To vše se dozvíte v našem článku... Číst více →



Hvězda televizní show Lída Garcia si postavila s přítelem srub. Navštívili jsme je u Prahy

Lída Garcia si nedaleko Prahy postavila se svým přítelem krásný srub a přivítala nás uvnitř. Nejenže nám popsala do detailu celý příběh, který začínal bydlením v rozpadlé chatě, poradila nám i spoustu vychytávek, díky kterým mohou stavitelé ušetřit statisíce... Číst více →



Své ženě postavil Michal luxusní venkovní kuchyni. Zvládl to svépomocí a prozradil postup i cenu

Venkovní kuchyně je pravděpodobně snem i vaší ženy. Michal poprosil svého otce a vymysleli brilantní a velmi kreativní plán. Dali hlavy dohromady a společnými silami dokončili velký projekt, ze kterého byla celá rodina v šoku... Číst více →



Druhá půlka února je pro výsev ideální. Některé druhy zeleniny je nutné předpěstovat už teď

Práci na venkovních záhonech necháme ještě chvíli být, ale zaměříme se na výsev a předpěstování zeleniny. Nezapomeňte si stáhnout náš seznam únorových činností, který vám práci usnadní... Číst více →



Nejlepší odrůdy česneku pro výsadbu na jaře. Zajistí mimořádnou kvalitu a intenzivní chuť

Pokud jste před zimou nestihli do záhonů zasadit česnek, poradíme vám odrůdy, které můžete vysadit i na jaře. K tomu navíc přidáme i podrobný návod na jejich pěstování... Číst více →



S tepelným čerpadlem země-voda se majitelům povedlo dostat na 1000 Kč/měs.

Jednotka tepelného čerpadla nezaujímá příliš prostoru v technické místnosti, a navíc je její součástí i zásobník na vodu o objemu 169 litrů. V kombinaci s teplovodním podlahovým vytápěním je to trefa do černého... Číst více →