HLEDEJ


ČLÁNKY ▸
KATALOG DOMŮ
FIRMY ▸
NÁSTROJE ▸

Sruby a roubenky

Dřevostavby z masivního dřeva mají na území Česka dlouhou historii, i proto se v dnešní době investoři k této tradiční a osvědčené výstavbě dřevostaveb navrací. V této sekci získáte přehledně informace o moderních i tradičních srubech a roubenkách z Česka i celého světa.


Skromný srub na konci cesty se stal pro rodinu úkrytem před koronavirem
Malý srub určený k relaxaci uprostřed přírody se v době koronavirové pandemie proměnil v trvalé bydlení pro celou rodinu.

Největší srub na světě se stavěl pouhé čtyři měsíce. Jeho stáří vás překvapí
Několikapatrovou stavbu, která je považována za největší srub na světě, si můžete detailně prohlédnout v tomto článku. Jak vypadá interiér takové obrovské dřevostavby? A jaké je její stáří?

Fenomén tramping – jak ovlivnil české chutě stavět sruby a chaty v přírodě
Prohlédněte si trampské chaty a zamyslete se s námi nad tím, jak fenomén trampingu ovlivnil české chutě stavět si sruby a chaty v přírodě.

Roubenku chtěli manželé pronajímat, nakonec si ji ale tak zamilovali, že v ní zůstali bydlet
Přečtěte si rozhovor s majitelem krásné roubenky, která vznikla za účelem pronájmu, nakonec však našla své stálé obyvatele.

Stavba roubenky norskou technologií – kompletně svépomocí
Přemýšlíte o stavbě netradiční dřevostavby? Inspirujte se roubenkou zhotovenou norskou technologií, kterou vám představíme v tomto článku. Je celá postavena svépomocí.

Kouzelný srub neobvyklého tvaru přitahuje pozornost kolemjdoucích
Pokud patříte mezi fanoušky srubů z opravdu obrovských, ručně opracovaných trámů, srub z našeho článku si okamžitě zamilujete. Navíc je jediný svého druhu v Irsku.

Kanadský srub v České Kanadě – fotodokumentace z výstavby
Víte, v čem spočívá krása masivních dřevostaveb? Podívejte se na následující článek o kanadském srubu, ve kterém ji jistě odhalíte.

Zajděte si na kávu do malebné vesnické roubenky na Žítkové
Roubenka postavená kousek od slovenských hranic je příjemnou zastávkou na odpočinek i dobrou kávu. Tato stavba zaujme svým vzhledem i hezky zařízeným interiérem. Navštivte ji dnes s námi.

Pět nejoblíbenějších roubenek z Čech a Moravy
Víte, jak vypadá pět nejoblíbenějších roubenek v Česku? Jsou mezi nimi moderní i tradiční stavby. Prohlédněte si je a inspirujte se.

Dvanáct nejoblíbenějších srubů u nás
Připravili jsme pro vás žebříček dvanácti nejoblíbenějších srubů. Prohlédněte si je, přečtěte si, čím je každá stavba specifická, a nechte se inspirovat dvanácti nej sruby.

Postavili si chatu k trvalému bydlení – je to roubenka z lepených hranolů
Zrekonstruovaná chata slouží k trvalému bydlení tříčlenné rodině poblíž Hradce Králové. Jak probíhala stavba a jak se jim v zahrádkářské oblasti žije?

Moderní tyrolská roubenka láká turisty svým útulným interiérem
Stačilo použít pár jednoduchých řešení a roubenka postavená v drsných podmínkách Tyrolských Alp je ukázkovým příkladem domu s levným energetickým provozem.

Rustikální kanadský srub s tou správnou atmosférou. Chcete taky takový?
Dnes vás zavedeme na prohlídku kouzelného srubu ukrytého v hlubokých kanadských lesích. Může být ale zdrojem inspirace i pro vás. Prohlédněte si jeho interiér.

Nejstarší roubenka v Čechách oslavila už 470. narozeniny!
Roubenky prý mají životnost 100 až 150 let. Omyl! Představíme vám takovou, která byla postavena už v 16. století a dnes má asi 470 let.

Klasický srub s útulným a osobitým interiérem
Krásný klasický srub je citlivě zasazený do horské přírody a jeho osobitý a útulný interiér přímo vyzývá k relaxaci. Prohlédněte si ho zblízka.




další články »« předchozí


NOVINKY E-MAILEM ZDARMA

Přihlaste se k odběru a dostávejte nejžhavější novinky:

E-MAIL
POŠLETE MI JE
Souhlas se zpracováním os. údajů